Corneliu Coposu Fan Page

Corneliu Coposu, sărutând mâna doamnei Margaret Thacher

Înapoi la Ziare din 1990

O fotografie care ar trebui să intre în toate manualele de istorie

Corneliu Coposu sarutand mana doamnei Margaret Thacher

Seniorul, invitat de Margaret Thathcer la Conferinţa Partidului Conservator Britanic în 1990, alături de Doamnna Doina Cornea. Oare câţi lideri români au mai fost aplaudaţi la scenă deschisă de reprezentanţii unuia dintre cele mai puternice partide din Europa? Era pe vremea când Corneliu Coposu cerea sprijinul marilor puteri ale lumii pentru democraţia română.

Dacă astăzi călătorim liber prin Europa, dacă azi suntem apăraţi de puternica umbrelă NATO şi ne bucurăm că suntem membri ai UE se datorează şi lui Corneliu Coposu. Acest eveniment de cinste se întâmpla la Londra, la doar câteva luni de la scoaterea lui Corneliu Coposu cu TAB-ul din sediul PNŢCD la prima mineriadă. Când structurile securiste ale FSN împărţeau ţara în felii pentru propriile afaceri, unul dintre cei mai mari patrioţi români săruta mâna lui Margaret Thatcher, liderul care a făcut posibil încheierea Războiului rece, fără să se tragă nici măcar un glonţ, cum îi plăcea să afirme în public.
Doamna de fier a fost primul om de stat care a intuit că se poate dărâma Comunismul. Îi datorăm gratitudinea, respectul şi rugăciunea către Dumnezeu pentru a primi mărirea în Ceruri, aşa ca şi pe pământ, doamnei Margaret Thatcher. Miercuri va fi omagiată în St Paul.
Mergeţi cu bine, dinstinsă Doamnă, alături de fruntaşii conservatori români şi refaceţi în Cer garnitura de briliant a MARII FAMILII CONSERVATOARE EUROPENE!
Rugaţi-vă pentru noi ca să iertăm rătăcirile rătăciţilor noştri!

Articol citit de 2385 ori.

Alte articole