Corneliu Coposu Fan Page

Surorile seniorului Coposu şi ministrul Culturii, invitaţi vineri la Rm. Sărat

Înapoi la 2013

Surorile seniorului Coposu

În premieră în România, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) organizează la Buzău un workshop internaţional dedicat identificării de soluţii pentru transformarea fostei închisori de la Râmnicu Sărat în Memorial al Victimelor Comunismului.

Evenimentul este derulat în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer şi Primăria municipiului Râmnicu Sărat. În cadrul acestui workshop vor fi stabilite principalele direcţii de acţiune pentru transformarea fostei închisori de la Râmnicu Sărat, unul din cele mai dure puncte ale represiunii comuniste, în Memorial al Victimelor Comunismului. Evenimentul va fi deschis oficial cu o conferinţă de presă care va avea loc vineri, de la ora 11.00, în incin­ta fostului penitenciar Râmnicu Sărat.

Workshop-ul va reuni specialişti şi experţi din România şi din străinătate în domeniul restaurărilor de monumente şi al represiunii comuniste, care vor identifica cele mai creative şi eficiente soluţii pentru realizarea proiectului, a cărui finalizare este estimată pentru anul 2016.

Surorile seniorului Coposu

Printre invitaţii speciali aşteptaţi la eveniment se numără Ministrul Culturii - Daniel Barbu, Preşedinte executiv IICCMER - Andrei Muraru, directorul Fundaţiei Konrad Adenauer România şi Republica Moldova - Sven-Joachim Irmer, director ­ge­neral al Institutului Naţional al Patrimoniului - Alexandru Muraru, primarul municipiului Râmnicu Sărat - Viorel Holban. De asemenea, la eveniment vor fi invitate şi surorile seniorului Corneliu Coposu (deţinut în penitenciarul de la Rm. Sărat), Rodica şi Flavia Coposu

Scris de Cristian IONESCU, Publicat: Miercuri, 11 Septembrie 2013, opiniabuzau.ro

Articol citit de 2018 ori.

Alte articole