Corneliu Coposu Fan Page

Omagiu parintilor

Înapoi la Tradiție

sursa: salajulpursisimplu.ro, Ioana Gale

Corneliu Coposu Statuie

Recent, sculptorul Nicu Mihoc, reprezentant al firmei Quadro Art, a anunțat că dorește să se implice în această campanie, realizând o statuie în mărime naturală care îl va înfățișa pe Iuliu Maniu. Sculptura va fi terminată anul viitor și se dorește a fi amplasată pe aleea din Bădăcin, locul în care Iuliu Maniu se întâlnea și vorbea cu sătenii.

„Sculptura îl va reprezenta pe Iuliu Maniu așa cum apare în fotografia de la Bădăcin din dealul viei, un vizionar care scrutează zarea. Este o sculptură fără constrângeri, doar expresie pură, așa ne-o dorim. Cred că sculptura va vitaliza spațiul exterior pentru vizitatori, mai ales în perspectiva organizării de școli de vară. Mi-ar plăcea să cred că această sculptură va fi prima dintre lucrurile finite care se vor vedea la acest proiect și va fi urmat de alte infinite demersuri spre același scop: să redăm memoriei colective acest spațiu al unui Om care nu trebuia uitat niciodată”, ne-a declarat sculptorul Nicu Mihoc, cel care a realizat bustul lui Corneliu Coposu din Șimleu Silvaniei și care lucrează în prezent la Memorialul lui Iuliu Maniu, care va fi amplasat tot la Șimleu.

„Să avem în anul 2016 o lucrare marca Quadro Art este o mare bucurie, pentru că lucrările realizate de ei sunt pline de viață și mereu însoțite de o poveste”, ne-a declarat preotul paroh din Bădăcin, Cristian Borz.

Articol citit de 1909 ori.

Alte articole