Corneliu Coposu Fan Page

Căutare "Coposu" în arhiva jurnalul.ro

Înapoi la Căutări

Cautarea a returnat 108 rezultate in articole.

MARATON INTERNAŢIONAL ÎN CAPITALĂ - Bucureştiul, din nou sub asediul restricţiilor rutiere (în Observator)

După ce pentru organizarea Formulei 3 am sacrificat spaţiul verde din jurul Palatului Parlamentului, iată că duminică Bucureştiul este din nou pe val. De data aceasta, cu ocazia desfăşurării Maratonului Internaţional, primul eveniment atletic de anvergură organizat vreodată în România. Problema majoră? Din nou, traficul. Străzi închise şi autobuze deviate.

din 10/10/2008, scris de Mara Raducanu

SPAIMA VIITORILOR ŞOFERI! - Calculatorul mărturiseşte (în Observator)

Implementant în 29 de judeţe ale ţării, sistemul de testare electronică pentru obţinerea permisului a cam băgat spaima în şoferi.

din 02/10/2008, scris de Mara Raducanu

Nu România e de vină pentru zgîrciul din salam şi ţeava care picură (în Pagina de suflete)

SĂ NU-I FIE DE DEOCHI DE VIAŢĂ! Se găsesc unii oameni cu guri buruienoase gata să transforme România în paratrăsnetul prin care să se scurgă toţi nervii lor, toate nemulţumirile lor. Că România e fata de treabă cu care să joace bîza toţi întunecaţii, să-i dea la fiere cîte o scatoalcă bietei ţări, fiindcă nu ştiu ce s-a stricat în jurul lor.

din 29/08/2008, scris de Florin Condurateanu

Congres extraordinar: PNŢCD se rupe din cauza PNL (în Politic)

Congresul extraordinar al PNŢCD s-a întrunit ieri pentru a-l schimba din funcţia de preşedinte al partidului pe Marian Miluţ, contestat pentru faptul că a decis participarea reprezentanţilor PNŢCD în alegeri sub sigla PNL. În funcţia de preşedinte al PNŢCD a fost ales Radu Sârbu, fostul preşedinte al FPS, la congresul de ieri participînd preşedintele Comitetului Naţional de Conducere al partidului, Gheorghe Ciuhandu, preşedintele de onoare, Ion Diaconescu, surorile Coposu şi fostul ministru Ion Caramitru.

din 25/08/2008, scris de Lavinia Dimancea

România în cinci minute (în Observator)

Comuna Gura Rîului şi-a adunat fiii şi prietenii la "Festivalul bujorului", sărbătoare închinată înfloririi florii de bujor, care transformă pajiştile montane într-un covor violet. Cu această ocazie, reprezentanţii seniori ai ansamblului "Junii Sibiului" au dansat cu foc în ciuda vîrstei înaintate.

din 07/07/2008 , scris de Magda Colgiu

Cea mai urîtă piaţă (în Special)

GHIVECI - Piaţa Revoluţiei, tixită de monumente ca o casă de neam prost Administratorii postrevoluţionari ai Capitalei au izbutit să facă din locul în care s-a declanşat revoluţia cea mai insipidă piaţă a Bucureştiului. Lipsiţi de pricepere, cultură şi suflet, hotărîţi să-şi lege numele de realizări din care să vadă Occidentul că ne reabilităm contracronometru, funcţionari de toate gradele şi toate partidele au făcut un talmeş-balmeş din centrul celei mai vechi străzi a Bucureştiului, un ghiveci de statui şi monumente.

din 21/06/2008, scris de Razvan Barbulescu

Doza de nebunie (în Jurnalul - Express)

CASCADORUL MARIAN CHIRVASE – Punct şi de la capăt Agonie şi extaz, cioburi şi flăcări. Marian Chirvase, unul dintre cei mai cunoscuţi cascadori români, vorbeşte despre o meserie cu o aură misterioasă, pe care nu o poate face oricine. De ce cascadoria poate fi chemare sau doză de nebunie?

din 08/06/2008, scris de Silvana Chiujdea, Loreta Filip

Romania in 5 minute (în Observator)

ACŢIUNE. Brigada de Poliţie Rutieră a declanşat ieri, în cadrul campaniei “Nu trece dincolo”, o acţiune de conştientizare a pietonilor cu privire la riscurile traversării prin locurile nepermise.

din 15/05/2008

Învierea pe strada Polonă (în Reportaj)

Cult - Şi în Bucureşti sînt greco-catolici Biserica Română Unită cu Roma (greco-catolică) a avut un rol istoric extrem de important în Transilvania. Datorită ei şi imunităţii pe care o dădea legătura cu Papalitatea s-a putut forma o clasă intelectuală şi politică viguroasă a românilor din Ardeal iar limba noastră a reuşit să supraviţuiască tentativelor de maghiarizare forţată. Inochentie Micu-Klein, iluminiştii din „Şcoala Ardeleană”, Iuliu Maniu sau Corneliu Coposu sînt doar cîteva exemple de personalităţi formate în spiritul Bisericii Greco-Catolice. Centrul cultural de la Blaj ajunsese în secolul al nouăsprezecelea principalul loc unde se formau cărturari români în zona de peste munţi.

din 25/04/2008, scris de Toma Roman jr

“Cartea secretă” a lui Titulescu (în Spectator)

Sub egida Fundaţiei Europene Titulescu au apărut cele trei volume ale lucrării “Nicolae Titulescu. Opera politico-diplomatică (1 ianuarie 1937-31 decembrie 1937)”, în cadrul Programului Naţional de tipărire integrală a operei ştiinţifice şi politico-diplomatice a marelui diplomat şi cărturar.

din 20/04/2008, scris de Serban Cionoff


Cautarea a returnat 1 rezultate in suplimente.

M-a făcut mama oltean! (în Ion Luican 23 iulie 2007)

Locuia pe la Vatra Luminoasă, avănd o căsuţă. Ca vremurile chinuite de marxism-leninism să i-o şteargă de pe faţa pămăntului, angrenăndu-i viaţa intr-o serie de blocuri care răzbeau in Strada Maior Coravu. Fiind aproape de Biserica şi de Cimitirul Bălăneanu, a inceput, el trecut prin seminar şi foarte avid şi sgărciob, să-şi rostuiască odraslele in lume, ca să-i poarte cu onoare numele, să cănte mai aproape de acei care părăseau lumea aceasta, la morţi, la prohoduri, la pomeni, ducănd, după solemnităţile de rigoare şi ceva in traistă pentru cei de acasă.

din 22/07/2007

Pagina 1 din 11: 1, 2, 3, 4, 5, 6, », >

Articol citit de 3172 ori.

Alte articole