Corneliu Coposu Fan Page

Declaraţie, Alexandru Herlea - 30.11-01.12 2009

Înapoi la Ziare din 2009

Dragi colegi,

Proiectul de acord PNTCD - PSD "pentru reconciliere nationala" dezbatut astazi la sedinta BNC de la Deva este din punctul meu de vedere inacceptabil, mai rau, condamnabil.

In spatele unor formulari care incearca sa ascunda realitatea el exprima fara niciun echivoc abandonarea liniei politice a PNTCD si afirma pactizarea cu PSD, partidul care poarta principala responsabilitate a dezastrului romanesc.

Aceasta propunere de acord nu numai ca desfiinteaza moral PNTCD dar da si apa la moara lui Milut. De altfel electoratul nostru nu ne va urma si bine face.

Romania are nevoie de moralitate, de un presedinte moral, capabil sa scoata tara din marasmul in care se gaseste si nici unul din cei doi concurenti nu are calitatile necesare si cu atat mai putin partidele pe care le conduc.

Singura optiune pe care PNTCD poate sa o adopte fara sa renunte la valorile si la esenta morala a identitatii sale este refuzul de a alege intre doua rele. Asa cum nu trebuia cautionat, acum 9 ani, Iliescu in competitia cu Vadim tot asa nu poate fi cautionat Geoana in competitia cu Basescu.

Proiectul de acord contine afiramtii gratuite si foloseste termeni inadecvati.

Astfel saluta evolutiile recente ale lui M. Geoana; ori pana in prezent nu am vazut nici un gest concret ci numai declaratii oportuniste legate de campania electorala. Nu am nimic cu dnul Geoana, nu faptul ca este baiatul generalului ceausist Geoana este o problema, ci faptul ca este persedintele unui partid in care puterea nu-i apartine. El nu este decat marioneta lui Iliescu si a lor lui.

Se vorbeste de asemenea de Revolutia din Decembrie. Care Revolutie?

PSD isi exprima regretul pentru suferinta prin care a trecut poporul Roman. Regret este termenul care trebuia utilizat pentru toata suferinta de care PSD si inaintasul sau PCR sunt responsabili?

Acest proiect de acord pentru reconciliere nationala imi aminteste de asociatia de trista amintire "Omenia", incercare de compromitere a opozitiei anticomuniste prin strangerea in aceasi asociatie a victimelor si a calailor. Imi aminteste de asemenea de incercarea de cooptare a lui Talpes in biroul PNTCD si mai recent de textul unei secte fundamentaliste din Australia propus ca baza a programului nostru politic. Daca cineva urmarea sa ne ridiculizeze nu proceda altfel.

In alta ordine de idei un astfel de text care marcheaza o cotitura in pozitia PNTCD necesita dezbateri reale si nu poate fi expediat in felul nedemocratic si lipsit de transparenta in care s-a procedat.

Sper din tot sufletul ca sa se revina asupra deciziei de sustinere a lui Mircea Geoana in turul doi si implicit asupra proiectului de acord. In caz contrar sunt nevoit sa-mi prezint demisia din BNC, cum am procedat si atunci cand s-a propus cooptarea lui Talpes.

Cu profunde sentimente penetiste,
Alexandru Herlea
30.11.2009

Domnule Presedinte Radu Sarbu,

In urma semnarii acordului intre PNTCD si PSD va rog sa luati act de demisia mea din BNC - PNTCD, demisie anuntata in mailul trimis ieri pe forumul PNTCD.

Doresc ca evolutiile politice viitoare sa nu-mi dea dreptate, ceace mi se pare imposibil.

Cu profund regret,
Alexandru Herlea
01.12.2009

Articol citit de 2905 ori.

Alte articole