Corneliu Coposu Fan Page

Regele Mihai: "România are nevoie de o Constituţie care să dea un rol limpede instituţiilor statului"

Înapoi la Se poate?, Blog

Regele Mihai I sustine ca rostul Romaniei, in momentele viitoare de criza economica, va depinde de comportamentul celor care ii reprezinta interesele, iar tara noastra are nevoie "sa-si daltuiasca o Constitutie care sa dea un rol limpede, neechivoc si complementar institutiilor statului".

In mesajul Regelui Mihai I cu ocazia Anului Nou adresat romanilor, Majestatea Sa arata ca dezechilibrele economice vor afecta democratiile lumii, iar Romania nevindecata deplin de anii comunismului, nu poate fi un partener egal si respectabil fara institutii solide, viitorul tarii fiind in mana institutiilor, nu a oamenilor care le servesc, relateaza Mediafax.

Regele subliniaza faptul ca tara noastra a incheiat cel de-al doilea an ca membru al Uniunii Europene.

"Apartenenta la NATO si la Uniunea Europeana lucreaza in favoarea democratiei, libertatii si stabilitatii. Nu este, insa, de ajuns. Viata politica si alegerile anului 2008 arata cat de importanta este lucrarea neintrerupta a societatii, a oamenilor, pentru a mentine si a intari institutiile democratiei si libertatii. Sunt incredintat ca intelepciunea si vointa romanilor vor aduce echilibrul de care ducem lipsa. Vine o vreme de incercari pentru lumea libera. Dezechilibre economice vor afecta democratiile lumii. Romania, nevindecata deplin de anii comunismului, nu poate fi un partener egal si respectabil fara institutii solide, predictibile si servite cu loialitate. Viitorul Romaniei este in mana institutiilor, nu a oamenilor care le servesc", afirma Regele.

In anul care incepe, Majestatea Sa sustine ca "va conta fiecare gest romanesc, pe arena politica si economica mondiala".

"Etica institutionala nu este optionala. Rostul Romaniei, in momentele viitoare de criza economica, va depinde de comportamentul celor care ii reprezinta interesele. Sistemul institutional respectabil este cheia stabilitatii tarii. Pentru aceasta, Romania are nevoie sa-si daltuiasca o Constitutie care sa dea un rol limpede, neechivoc si complementar institutiilor statului. Este o chestiune de onoare, de respect pentru traditiile noastre. Este singura solutie pentru salvarea democratiei si a demnitatii noastre. Asa sa ne ajute Dumnezeu!", afirma Regele Mihai in mesajul catre romani.

V.M., 26 decembrie 2008, HotNews.ro

Articol citit de 3044 ori.

Alte articole