Corneliu Coposu Fan Page

Omagierea patronului spiritual la Şcoala”Corneliu Coposu” din Zalău

Înapoi la Școala C. Coposu - Zalău

La finele săptămânii trecute, Şcoala Gimnazială “Corneliu Coposu” din Zalău a sărbatorit 14 ani de la înfiinţare. Totodată au fost marcaţi şi cei 97 de ani de la naşterea patronului spiritual al şcolii. Vineri au fost premiate echipajele formate din elevii claselor a VII-a, participante la concursul “Cine a fost Corneliu Coposu?”. Acest concurs a constituit un preambul al concursului “Corneliu Coposu în Istorie”, proiect educaţional de creaţie şi cunostiinţe referitoare la viaţa şi activitatea marelui om politic, adresat elevilor din clasele IX-XII. Şcolile Gimnaziale “Corneliu Coposu” din Zalău şi “Gheorghe Şincai” din Bobota beneficiază de o dispensă specială, în sensul că au dreptul de participare elevii claselor a VIII-a. Primele două ediţii a concursului naţional s-au desfăşurat la Bucureşti şi Buzău, a treia ediţie ce va debuta în toamna acestui an, va avea festivitatea de premiere la Zalău, în perioada 9-12 mai 2012.

De asemenea, a fost lansată broşura “Juniorii sălăjeni ai Seniorului”, apărută cu sprijinul vicepreşedintelui Fundaţiei Corneliu Coposu din Bucureşti, şi publicată de nou-înfiinţata Filială Sălaj a Fundaţei Corneliu Coposu şi de către Centrul de Cultură şi Artă Sălaj.

Coordonatorul broşuri este Marin Pop, şef al Secţiei de Istorie din cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă (MJIA) Zalău, cel care deschide lucrarea. Semnează în cadrul ei: Mona Pănican, director şcolii, Gheorghe Bancea, profesor de istorie la Şcolii Gimnazială “Corneliu Coposu”, premianţii din Sălaj la prima ediţie a concursului “Corneliu Coposu în Istorie”: Georgiana Dîrjan şi Lorna Moş, precum şi elevii sălăjeni la ediţia a doua ediţie: Cătălina Holhoş, Dan-Alexandru Băltan, Andreea Pop, Cătălina Petriş-Pop, Oana Bonţe şi Daniel Barna.

În finalul activităţilor comemorative, Marin Pop a ţinut o prelegere ştiinţifică: “Opera scrisă a Seniorului”. “Cunoasteţi cât mai bine viaţa şi activitatea patronului spiritual al şcolii voastre”, a fost îndemnul adresat elevilor de către cerecetătorul ştiintific de la MIJA.

Alexandru KÜRTI, Sălajul European, nr. 96, 23 mai 2011

Omagiere Omagiere Omagiere Omagiere Omagiere Omagiere Omagiere Omagiere Omagiere Omagiere Omagiere Omagiere

Articol citit de 4572 ori.

Alte articole