Corneliu Coposu Fan Page

Ion Caramitru: "Suntem singura speranţă morală şi logică a societăţii" - Jurnalul Naţional

Înapoi la Corneliu Coposu '95

Ion Caramitru

PNŢCD este în prezent divizat de mâna unor oameni care au "confiscat" partidul şi care invocă numele lui Corneliu Coposu de o manieră "inacceptabilă", a susţinut, astăzi, fostul ministru al Culturii, Ion Caramitru, la festivitatea de celebrare a 95 de ani de la naşterea fostului lider ţărănist.

În faţa celor aproape o sută de participanţi la evenimentul care a avut loc la Muzeul Naţional de Istorie, Caramitru i-a numit pe actualii lideri ai PNŢCD drept "celule canceroase care au subordonat organismul curat pe care l-a pus la dispoziţie Corneliu Coposu", informează Mediafax.

Potrivit afirmaţiilor sale, locul PNŢCD a fost luat de un partid de stânga, care ulterior s-a declarat de dreapta, şi ca a subordonat partidul ţărănist mai întâi economic şi ulterior politic, punându-l în umbră.

Ion Caramitru a mai arătat că partidul a fost confiscat în mâinile unor oameni care "duc mai departe încercările făcute în ultimii douăzeci de ani ca acest partid să dispară".

"Suntem singura speranţă morală şi logică a unei societăţi româneşti atât de rău modificată genetic", a fost de părere actorul, care a adăugat că, dacă partidul nu supravieţuieşte şi nu se se reconstruieşte "în funcţie de imaginea lui Corneliu Coposu", acestă "imagine exemplară" a liderului ţărănist va dispărea.

Festivitatea de celebrare a 95 de ani de la naşterea "Preşedintelui moral al României", aşa cum a fost numit Corneliu Coposu" în invitaţiile oferite pentru acest eveniment, a fost organizată de Fundaţia Corneliu Coposu.

Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat sora liderului ţărănist, Rodica Coposu, preşedinte al Fundaţiei Corneliu Coposu, Cristian Fulger, vicepreşedinte al Fundaţiei, şi fostul ministru Mircea Ciumara. (V.A.)

23/05/2009, Jurnalul Naţional

Articol citit de 3888 ori.

Alte articole