Corneliu Coposu Fan Page

Motivație

Înapoi la Despre Filiala Sălaj

Odată cu trecerea în eternitate a Seniorului politicii românești, cum îl numea marele nostru filozof Petre Țuțea pe Corneliu Coposu, uriașa lui personalitate a intrat în patrimoniul național al României. El aparține întregii națiuni românești, indiferent de etnie, religie sau culoare politică.

Corneliu Coposu sublinia, într-unul din ultimele lui interviuri, că dacă ideile pe care le-a preluat de la înaintași, a crezut cu sfințenie în ele și le-a transmis mai departe, atunci persoana lui nu mai este importantă. Dar, Corneliu Coposu a făcut mai mult decât atât. Și-a dedicat întreaga viață în slujba democrației și a moralității.

Ideile și credințele sale, precum și cele pe care le-a preluat de la înaintașii săi, trebuie duse mai departe. Generația noastră are datoria morală de a le transmite următoarelor generații. De asemenea, să nu lase a se așterne praful uitării peste memoria unor personalități precum Simion Bărnuțiu, Gheorghe Pop de Băsești, Iuliu Maniu, Corneliu Coposu și multe alte personalități sălăjene. În acest sens, ne propunem inițierea unor proiecte educaționale și de cercetare științifică.

Așadar, și noi, sălăjenii, ne alăturăm eforturilor fundației-mamă în vederea atingerii scopurilor comune pe care ni le-am propus.

Marin POP, președintele Fundației Corneliu Coposu – Filiala Sălaj

Articol citit de 2538 ori.

Alte articole