Corneliu Coposu Fan Page

Concurs școlar dedicat memoriei lui Corneliu Coposu - Evenimentul Zilei, 19 mai 2012

Înapoi la Concurs, Ediția a III-a

Un număr de 15 elevi din întreaga ţară au fost premiaţi sâmbătă, la Zalău, pentru rezultatele obţinute la ce-a de-a treia ediţie a concursului "Corneliu Coposu în istorie", competiţie ce îşi propune să stimuleze cunoaşterea şi interesul tinerilor faţă de activitatea şi viaţa celui supranumit 'Seniorul' politicii româneşti.

Corneliu Coposu

Participanţii la concurs au trebuit să scrie un eseu cu tema "Lupta SENIORULUI contra comunismului", să precizeze ce personalităţi au influenţat formarea tânărului Coposu şi să realizez un interviu cu personalităţi care au trăit în perioda comunistă.

La festivitatea de premiere au fost prezente şi surorile lui Corneliu Coposu, Flavia şi Rodica, ce trăiesc în prezent la Bucureşti.

'"Am ajuns la al treilea concurs pe tema 'Corneliu Coposu în istorie'. (...) Nu vreau să mă vaiet, dar vreau să vă spun că fundaţia noastră este una săracă şi fără sprijinul şi colaboratorilor noştri nu am fi reuşit să facem nimic. Mă bucur foarte mult că la cele trei ediţii ale concursului au fost foarte multe lucrări, din toate zonele ţării. Îmi pare rău că nu s-au putut da mai multe premii, pentru că au fost multe lucrări valoroase şi, în tot cazul, eu îi felicit pe toţi cei care au participat la acest concurs, pentru că s-au străduit să-şi caute material pe Internet şi poate şi din alte surse, au prezentat nişte lucrări foarte frumoase, valoroase, care dovedesc că au muncit mult pentru aceste lucrări. Premiile care se vor da, în obiecte, în bani, sper să-i stimuleze pe copiii care au participat la acest concurs", a declarat, la Zalău, Rodica Coposu.

Oana Bonţea, elevă în clasa a X-a la Colegiu Naţional 'Silvania' Zalău, a fost declarată câştigătoare ediţia din acest an a concursului 'Corneliu Coposu în istorie', ea fiind premiată cu un notebook, în vreme ce alţi 14 participanţi au primit, ca premii, sume de bani şi cărţi.

Excursie în satul natal al lui Coposu

Acţiunea de sâmbătă a inclus şi excursie la Bobota, satul natal al marelui om politic sălăjean, la care au fost invitaţi elevii premianţi, profesorii coordonatori, elevii Şcolii 'Corneliu Coposu' din Zalău membrii juriului şi invitaţi. La Bobota s-au vizitat mormintele înaintaşilor familiei Coposu şi a Centrului cultural 'Şincai - Coposu' din localitate.

Un moment special al zilei l-a constituit acordarea, post mortem, a titlului de Cetăţean de Onoare al comunei Bobota, lui Corneliu Coposu.

19 mai 2012, Evenimentul Zilei

Articol citit de 2344 ori.

Alte articole