Corneliu Coposu Fan Page

In Memoriam Corneliu Coposu, la Ateneul Român

Înapoi la CC, monarhist până la moarte

romaniaregala.ro

Corneliu Coposu si Regele

Sub auspiciile Familiei Regale a României, marți, 20 mai 2014, a avut loc la Ateneul Român un concert extraordinar, cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la nașterea omului de stat Corneliu Coposu, figură legendară a democrației românești din secolul al XX-lea.

Concertul și expoziția de documente și fotografii vernisată în aceeași zi au fost organizate de Fundația Română pentru Democrație, de Fundația Corneliu Coposu și de Filarmonica George Enescu.

Sub bagheta maestrului Horia Andreescu și în interpretarea orchestrei simfonice a filarmonicii bucureștene, invitații au avut privilegiul de a asculta Simfonia a III-a Eroica de Ludwig van Beethoven.

Alteța Sa Regală Principele Radu a reprezentat Familia Regală a României la cele două evenimente. Expoziția și concertul de la Ateneul Român s-au bucurat de participarea surorilor lui Corneliu Coposu, Rodica Coposu și Flavia Bălescu, a profesorului Emil Constantinescu, președintele fondator al Fundației Române pentru Democrație, a președintelul Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, a directorului general Romfilatelia, Cristina Popescu, a directorului general al Filarmonicii George Enescu, Andrei Dimitriu. Au fost prezente personalități ale societății civile precum Lucia Hossu-Longin, Ion Caramitru, Dan Grigore, Ștefan Câlția, Sorin Dumitrescu, Dinu Zamfirescu, Radu Călin Cristea, Marilena Rotaru, Marius Oprea, Filip Lucian Iorga.

***

Joi, 22 mai 2014, la ora 19.30, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare, în numele Majestății Sale Regelui, va oferi un dineu la Palatul Elisabeta, în memoria lui Corneliu Coposu.

Principesa Moștenitoare, împreună cu Principele Radu, vor fi gazdele unui număr de treizeci de personalități din viața românească, printre care se vor număra doamnele Rodica Coposu și Flavia Bălescu, membri ai Fundației Române pentru Democrație, precum și personalități apropiate ale familiei Coposu. Dineul va avea loc în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta și va fi precedat de primirea musafirilor în Sala Regilor.

Corneliu Coposu si Regele

Corneliu Coposu si Regele

Corneliu Coposu si Regele

Corneliu Coposu si Regele

MesajulRegelui Mihai I la funeraliile lui Corneliu Coposu, București 1995

Profund îndurerat de trecerea în veşnicie a lui Corneliu Coposu mă alătur în doliu familiei sale, partidului căruia i-a închinat viaţa şi tuturor românilor loviţi de pierderea marelui om de stat.

Dimensiunea sa etică l-a impus ca un necontestat reper şi simbol al valorilor esenţiale ale neamului nostru. Autoritatea sa morală a constituit coloana vertebrală a structurilor care, din decembrie 1989, au reunit toţi românii dornici să scoată ţara din impas. Prin caracterul său ferm a impus respect până şi adversarilor săi cei mai încrâncenaţi. Viaţa exemplară a acestui mare român a fost o pildă pentru toţi cei care l-au cunoscut.

Împreună cu întreaga Familie Regală am fost impresionat de seninătatea cu care a trecut prin încercările care i-au zdruncinat sănătatea, dar nu i-au clintit crezul. Dârz şi demn a luptat până la sfârşit. Om al datoriei, suflet generos, fidel Ţării şi Coroanei, Corneliu Coposu a trăit prin dăruirea de sine.

Salutul cel mai demn de memoria lui Corneliu Coposu, pe care i-l pot aduce cei care-l însoţesc pe ultimul drum, este promisiunea de a duce la împlinire cele începute de el. Tuturor, şi mai ales tinerilor, să fie pildă de patriotism, devotament şi tărie de caracter.

Românii ştiu cât de mult dorea Corneliu Coposu să ne putem întoarce acasă spre binele Ţării. Tot atât de mult aş fi dorit şi eu să mă aflu alături de cei care îi aduc un ultim omagiu. De aici, de departe şi de pe pământ străin, îi închin un gând pios şi mă rog pentru odihna sufletului său.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l primească în împărăţia Sa!

Articol citit de 1802 ori.

Alte articole