Corneliu Coposu Fan Page

Fundaţia “Corneliu Coposu” promovează idealurile Seniorului - Interviu cu Cristian Fulger, vicepreşedintele Fundaţiei “Corneliu Coposu” - Alexandru KÜRTI, Sălajul European, nr. 129, 9-14 noiembrie 2011

Înapoi la 2011, an de an, 2024

De la înfiinţarea sa, din anul 1996, Fundaţia “Corneliu Coposu”, promovează principiile creştin-democraţiei şi cultura memoriei şi a adevărului referitoare la viaţa şi activitatea marelui înaintaş sălăjean Corneliu Coposu. În acest sens, fundaţia organizează concursul “Corneliu Coposu în istorie” în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Iniţiativa i-a aparţinut domnului Cristian Fulger, vicepreşedintele Fundaţiei “Corneliu Coposu” şi nepotul direct al Seniorului. Concursul este deschis tuturor elevilor din clasele VIII-XIII şi îşi propune să stimuleze cunoaşterea şi interesul tinerilor faţă de activitatea şi viaţa marelui om politic. Ediţia a treia a concursul “Corneliu Coposu în istorie” se desfăşoră în perioada 1 octombrie 2011-15 martie 2012. Festivitatea de premiere va avea loc la Zalău, pe 19-20 mai 2012. Regulamentul de organizare, bibliografia, structura concursului şi valoarea premiilor se găsesc pe site-ul http://www.corneliu-coposu.ro.

Vă prezentam un interviu acordat săptâmanulului Sălajul European de către Cristian Fulger, vicepreşedintele fundaţiei şi administratorul pagini de internet www.corneliu-coposu.ro, site-ul de referinţă pentru cei care doresc să cunoască activitatea şi viaţa lui Corneliu Coposu.

Reporter: Care este misiunea Fundaţiei “Corneliu Coposu” şi câţi membrii numară?

Cristian Fulger: Avem o misiune faţă de învăţămintele date nouă de Senior. Conform cu statutul nostru ne-am propus ca educaţia să fie principala noastră preocupare şi astfel organizăm împreună cu Ministerul Educaţiei concursul naţional “Corneliu Coposu în istorie”, editia a III-a. "mpreuna cu filialele noastre din Buzău şi Zalău suntem peste 50 de entuziaşti care milităm pentru ce ne-am propus.

De unde a pornit ideea de a crea Fundaţia “Corneliu Coposu”?

Ideea de bază a pornit de la surorile Coposu şi de la un număr de admiratori ai activităţii şi vieţii domnului Corneliu Coposu. Pe www.corneliu-coposu.ro este publicată lista membrilor fondatori ai fundaţiei.

Ce ne puteţi spune despre activitatea fundaţiei?

Pe lânga concursul “Corneliu Coposu în istorie”, fundaţia s-a concentrat în realizarea de material documentar cu privire la activitatea dusă de Senior. De la publicarea lucrărilor lui Corneliu Coposu până la documentarea în actele securităţii, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, sau bibliografii ale anilor 1990-1996, fundaţia şi-a concentrat apariţia sa publică prin promovarea cu deosebire a paginii proprii web: www.corneliu-coposu.ro.

Ce planuri şi proiecte de viitor aveţi în legatură cu fundaţia?

În acest an, ne concentrăm la realizarea concursului “Corneliu Coposu în istorie”, editia a III-a cu finalizare în luna mai 2012 la Zalău. Desigur, avem deja în perspectiva anul 2014, an în care vom sărbatori 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu.

Care sunt relaţiile fundaţiei cu instituţile din judeţul Sălaj?

În judeţul Sălaj, lucrăm deosebit cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău şi cu Şcoala Gimnazială “Corneliu Coposu” din Zalău. Sigur că odată cu înfiinţarea filialei Sălaj a Fundaţiei “Corneliu Coposu”, dorim să extindem colaborarea noastră acolo. Trebuie să fim conştienţi că acolo la dumneavoastră în judeţ este originea multora din oameni istorici ai acestei ţări.

Cum poate cineva interesat să vă ajute sau să devină membru al fundaţiei?

Sigur trebuie să o spunem, a deveni membru este foarte simplu: o întrebare pe webmaster@corneliu-coposu.ro este deajuns. Trebuie să accentuam totuşi că această activitate este una la care tu dai mai mult. Aici satisfacţiile sunt numai cele din portofoliul: “Am făcut ceva bine”.

Alexandru KÜRTI, Sălajul European, nr. 129, 9-14 noiembrie 2011

Articol citit de 3119 ori.

Alte articole