Corneliu Coposu Fan Page

Slujbă de pomenire pentru Corneliu Coposu 15.11.2004, Blaj

Înapoi la Biserica Greco-Catolică

Slujbă de pomenire pentru Corneliu Coposu
15.11.2004, Blaj

La 9 ani de la trecerea la Tatăl a lui Corneliu Coposu, duminică, 14 noiembrie, la finalul Liturghiei arhiereşti celebrate în Catedrala Mitropolitană Sfânta Treime din Blaj, Înaltpreasfinţia Sa Mitropolitul Lucian Mureşan a celebrat un parastas de pomenire. Alături de numeroasa asistenţă erau de faţă dl. Gheorghe Ciuhandu şi dl. Vasile Voicu Bora - preşedintele, respectiv vicepreşedintele partidului căruia Corneliu Coposu i-a fost devotat întreaga viaţă; dl. Simion Băcilă, primarul municipiului Blaj, împreună cu viceprimarul, alte oficialităţi.

Înaltul Ierarh a spus: "Celebrăm astăzi parastasul de pomenire, la nouă ani de la trecerea din lumea aceasta la Tatăl cel ceresc, a unui vrednic fiu al poporului român şi al Bisericii Române Unite cu Roma: Corneliu Coposu. A trebuit să treacă din lumea aceasta pentru ca toţi, chiar şi adversarii de altădată să-i recunoască virtuţile, să se încline în faţa staturii unui vrednic bărbat care nu şi-a trădat crezul, nici cel creştin şi nici cel politic, chiar dacă a trebuit să îndure chinuri cumplite. Şi acum îmi aduc aminte cu mare emoţie de ziua înmormântării, când, în inima Capitalei ţării noastre au răsunat puternic dulcile şi caldele cântări de înmormântare, aşa cum le-a cântat şi le cântă Biserica noastră."

"În veci pomenirea lui!" - a încheiat Înaltul Arhiereu: "Statura demnă a lui Corneliu Coposu se impune ca un exemplu de urmat nu numai pentru orice cetăţean al acestei ţări ce-şi tot testează, de ani şi ani, liderii "aleşi" pentru o viaţă mai bună şi mai demnă, cât mai ales pentru omul politic al zilelor noastre, care, cu orice preţ, trebuie să promoveze principiile moralei creştine, într-o Europă în care creştinismul a contribuit la înrădăcinarea acestor valori." Informaţiile ne-au fost furnizate de Alexandru Petărlecean, din partea Mitropoliei Greco-Catolice.

Articol citit de 3150 ori.

Alte articole