Corneliu Coposu Fan Page

Testament, 24 martie 2013

Înapoi la Teatru

Afis Testament

Compania de teatru Passe-Partout Dan Puric, împreuna cu Asociatia Artist Liber©, va invită la evenimentul "TESTAMENT", duminica, 24 martie 2013, orele 19:00, la Sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani.

Seara se va deschide cu o Conferință despre martiri, susținuta de artistul Dan Puric, urmată de spectacolul de teatru TESTAMENT (Scenariul şi regia: Fineta Grigorescu), dedicat foștilor deținuți politic din România. Recitalul se constituie pe trepte de înălţare spirituală, fiecare scenă fiind o treaptă către Ḯnviere. Modalitatea de realizare artistică îmbină arta recitalului cu pantomima, dansul, muzica interpretata live şi proiecţia video. Sunt incluse 15 poezii - scrise în detenție - pe teme cheie (trepte), de: Radu Gyr, Valeriu Gafencu, Andrei Ciurunga, Virgil Maxim, Aurel Dragodan, Petru Baciu, Mihai Văleanu, Demostene Andronescu, Corneliu Coposu și Mihai Eminescu. Din distribuție fac parte douăzeci şi trei de tineri profesioniști din domeniul teatral, coregrafic și muzical.

"Dar ceea ce au realizat este dincolo de spectacol. Aşa cum a fost conceput – pe trepte de înălţare spirituală: Cartea, Plecarea De Acasă, Ruga, Iubita, Crăciunul, Familia, Lupta, Crezul, Învierea – şi aşa cum a fost interpretat, devine o formă nouă de comunicare, tainică, ziditoare." („Testament pentru România”, de Marina Roman: 09 Aprilie 2012, Revista săptămânală de teatru Yorick, nr. 118)

Mai multe detalii pe: http://www.companiadanpuric.ro si www.artistliber.ro.

BILETELE se găsesc la Casa de bilete a Sălii Rapsodia (Str. Lipscani, nr. 53; tel. fix: 021.315.89.80 / mobil: 0761.319.819).

Articol citit de 2012 ori.

Alte articole