Corneliu Coposu Fan Page

„Zilele Corneliu Coposu”, la Buzău - ViataBuzaului.ro, 04.02.2010

Înapoi la Concurs, Ediția a II-a

Coposu

În zilele de 21 şi 22 mai, la Buzău se va desfăşura un ciclu de manifestări în memoria „Preşedintelui Moral al României”, seniorul Corneliu Coposu, în organizarea fundaţiei care poartă numele regretatului lider ţărănist şi condusă de surorile acestuia, Rodica şi Flavia Coposu. Conform unuia dintre responsabilii locali ai filialei buzoiene a Fundaţiei, economistul Mihai Muşat, manifestarea va include lansarea oficială a acestei filiale, festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări din concursul, rezervat liceenilor, „Corneliu Coposu în istorie”, aflat la a doua ediţie, şi prelegeri ale unor personalităţi de marcă din domeniul culturii ori istoriei, din anturajul lui Corneliu Coposu.

Juniorii Seniorului

Fără îndoială, punctul forte al „Zilelor Corneliu Coposu” va fi festivitatea de premiere a câştigătorilor celei de-a doua ediţii a concursului „Corneliu Coposu în istorie”, organizat de Fundaţia Corneliu Coposu, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi susţinut de Fundaţia Konrad Adenauer. Concursul este deschis tuturor elevilor din clasele IX-XIII, indiferent de filieră, profil, specializare şi formă de învăţământ, îşi propune să stimuleze cunoaşterea şi interesul tinerilor faţă de activitatea şi viaţa marelui om politic, şi vizează domeniul istoriei recente a României, pe care elevii şi familile lor, întreaga societate, o pot conştientiza şi înţelege mai bine reflectând asupra vieţii şi activităţii unei personalităţi marcante a anilor 1990-1995. Din juriul concursului vor face parte, printre alţii, Rodica Coposu, preşedintele Fundaţiei Corneliu Coposu, Marin Pop, cercetător la muzeul de istorie Zalău, Doru Dumitrescu, inspector general de Istorie în cadrul Ministerului Educaţiei, Christian Mititelu, preşedinte Alianţa Civică, fost director al B.B.C. România, Elena Năstăsoiu, profesor de istorie la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu” şi Tudor Călin Zarojanu, jurnalist şi scriitor. De menţionat că, sub îngrijirea acestuia din urmă, lucrările de la prima ediţie a concursului au apărut în volumul „Juniorii Seniorului”.

Conform sursei citate, filiala buzoiană a Fundaţiei Corneliu Coposu urmăreşte ca, în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, proprietarul fostului penitenciar de pedeapsă de la Râmnicu Sărat, să amenajeze celula 35, în care a zăcut şi a murit fostul fruntaş naţional-ţărănist Ion Mihalache, după modelul celei de la Sighet, unde s-a stins Iuliu Maniu.

Călin Bostan, 04.02.2010, ViataBuzaului.ro

Articol citit de 4025 ori.

Alte articole