Corneliu Coposu Fan Page

Corneliu Coposu, omagiat la Buzău de tânăra generaţie - StradaBuzău.ro, 26 mai 2010

Înapoi la Concurs, Ediția a II-a

Sâmbătă dimineaţă, Radu Sârbu anunţa într-o conferinţă de presă, la Buzău, că speră ca PNŢ-CD să-şi unească cele două aripi înainte de finalizarea proceselor dintre cei doi preşedinţi, iar la prânz, la Târgovişte, Marian Miluţ îşi anunţa demisia de la şefia partidului. În aceeaşi zi, la sala mare a Consiliului Judeţean Buzău s-au decernat premiile celei de-a doua ediţii a Concursului naţional “Corneliu Coposu în istorie”, în prezenţa surorilor Seniorului .

Pentru prima dată în ultimii zece ani, în care de la cârma guvernării a ajuns un partid de 2% cu doi preşedinţi care se judecă între ei pentru supremaţie, PNŢ-CD a revenit în atenţia publică. Sâmbătă, când la Buzău avea loc un simpozion dedicat memoriei Seniorului şi decernarea premiilor celei de-a doua ediţii a Concursului naţional “Corneliu Coposu în istorie”, iar reprezentanţii aripii Radu Sârbu se aflau aici, alături de surorile Seniorului, la Piteşti, Marian Miluţ demisiona din partid.

Coincidenţă sau nu, la conferinţa de presă de la sediul PNŢ-CD Buzău, Radu Sârbu anunţa că “PNŢ-CD va reveni în prim-panul vieţii politice româneşti”, că are semnale din teritoriu că “cele 12 filiale cu organizaţii paralele sunt dispuse să accepte contopirea, astfel că Miluţ va rămâne fără susţinători”, iar pentru alegerile din 2012, nu vede o alianţă politică decât cu PNL, apreciind însă că şi politica PSD s-a schimbat şi “este posibilă o colaborare cu acest partid”, pe care nu-l mai percepe ca pe “un duşman”, ci ca pe “un adversar” .

Între timp, pentru că la 20 mai s-au împlinit 96 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu, la Sala mare a Consiliului Judeţean a avut loc festivitatea de constituire a Filialei Buzău a Fundaţiei care-i poartă numele, un simpozion dedicat memoriei Seniorului şi decernarea premiilor Concursului naţional “Corneliu Coposu în istorie”. Evenimentul a debutat cu o slujbă de comemorare oficiată de preotul Mihail Milea, la care au fost prezenţi membrii fundaţiei, surorile Rodica şi Flavia Coposu, istorici, lideri ţărănişti şi mulţi tineri. Printre lucrările premiate, referitoare la viaţa şi activitatea politică a lui Corneliu Coposu şi la locul pe cre acesta îl are în istoria României, s-a numărat şi cea a elevei Crina Cazan de la Colegiul “B.P.Hasdeu”, îndrumată de prof. Elena Năstăsoiu.

Peste numai câteva ore, Marian Miluţ demisiona de la şefia PNŢCD, printr-o scrisoare prezentată Consiliului Naţional de Conducere, reunit la Piteşti, predând frâiele partidului în mâinile lui Aurelian Pavelescu.

Considerând că “Miluţ a demisionat dintr-o funcţie din care fusese oricum înlocuit în 2008, în urma unui congres al partidului, liderul ţărănist Radu Sârbu a declarat că se vor întreprinde demersuri pentru reconcilierea celor două aripi ale partidului. De partea sa s-au declarat alţi doi grei ai partidului, Ion Diaconescu şi Gheorghe Ciuhandu.

Nina Neagu, 26 mai 2010, StradaBuzău.ro

Articol citit de 3210 ori.

Alte articole