Corneliu Coposu Fan Page

"Istoria românilor de la Carol I la Nicolae Ceauşescu", Ioan Scurtu

Înapoi la Nouă apariție

Titlu: Istoria românilor de la Carol I la Nicolae Ceauşescu
Autor: Ioan Scurtu
Editura: Mica Valahie
Data publicarii: 25.01.2011
ISBN: 978-606-8304-05-2

Coperta Carte

"Culegerea de studii “Istoria romanilor de la Carol I la Nicolae Ceausescu” reprezinta o reusita sinteza a istoriei noastre pe o perioada de peste un secol, in care Romania a cunoscut diverse regimuri politice si avantul modernizarii, dar si o criza economica si doua razboaie mondiale devastatoare. In acest context economic si politic, romanii au reusit, pentru prima data in istoria lor zbuciumata, sa traiasca toti in granitele unui singur stat – Romania.

Prof. univ. dr. Ioan Scurtu a reusit sa fixeze principalii piloni in evolutia istorica de la momentul Marii Uniri pana la regimul comunist al lui Nicolae Ceausescu. De asemenea, evidentiaza pozitia celor mai importante personalitati care au marcat aceasta perioada istorica cum ar fi: Carol I, Nicolae Iorga, Hitler, Constantin Argetoianu si Nicolae Ceausescu, dimpreuna cu pozitia Romaniei la conferintele si tratatele de pace care au avut loc in acest rastimp.

Fiecare studiu este realizat cu un deosebit simt istoric si critic, exhaustiv din punct de vedere bibliografic si stiintific. De asemenea, cu fiecare din aceste studii, istoricul si dascalul vine sa completeze istoria romanilor pe perioada sus amintita."

Vezi primele pagini (.pdf)

Articol citit de 6313 ori.

Alte articole