Corneliu Coposu Fan Page

O părere, viitorul nostru

Înapoi la La zi

Viitorul nostru european nu poate fi decît românesc, ori nu va fi deloc!

Rezultatele alegerilor locale din 5/19 iunie 2011 ar trebui să-i pună serios pe gînduri pe politicienii de pe malul Bîcului. Acum ne bucurăm că am cîștigat primăria mn. Chișinău, dar victoria e îndoelnică: să nu uităm că majoritatea în CMC o dețin comuniștii, ori, anume CMC decide aproape totul, primarul avînd obligația să ducă la îndeplinire hotărîrile acestuia… Dar ce ne așteaptă pe viitor? R.Modova ocupă temeinic ultimul loc în Europa după nivelul de trai, ceea ce înseamnă că exodul populației băștinașe va continua: ce se va întîmpla peste vreo cîțiva ani, cînd ponderea acesteia va coborî sub 50%? Cine a făcut o analiză: cîți dintre alegătorii incluși pe liste sunt plecați peste hotare și figurează doar cu numele? Cum asigurăm dreptul acestora să participe în viața politică din Republică? Sau îi excludem în continuare și-i lăsăm pe cei veniți cu tancurile peste noi și urmașii acestora să ne hotărască destinul? Am fost mărinimoși cu ei, le-am acordat cetățenia și acum ei ne hotărăsc soarta…

Stimată AIE! Aveți sarcina să întroduceți de urgență votul electronic pentru toate tipurile de alegeri și să deschideți de 5 ori mai multe secții de votare peste hotare! Ca mai apoi, să-i organizați și să-i convingeți pe conaționalii noștri, plecați de nevoie în străinătate, să participe la alegeri! Iar asta înseamnă să le oferiți atît lor, cît și celor care au mai rămas acasă, o soluție reală, plauzibilă, de integrare în UE! Povestea despre integrarea R.Moldova în UE ca stat independent nu mai este credibilă… Tot mai mulți concetățeni de-ai noștri încep să-și dea seama că R.Moldova are o singură soluție să devină parte a UE: calea germană, în cazul nostru, prin (Re)Unirea cu Patria-mamă România! Sunt, oare, în stare Filat, Ghimpu și Lupu să înțeleagă măcar în al 12-lea ceas acest adevăr și să acționeze în consecință? Dacă aceștia nu înțeleg (sau nu vor să înțeleagă…), e nevoie să apară urgent pe scena politică din R.Moldova un Partid Unionist, care i-ar oferi societății o șansă reală, și nu una demagogică, de a accede în UE! Repet pentru a nu știu cîta oară: existența și în continuare a R.Moldova ca ,,stat independent” este echivalentă cu stingerea ființei naționale în aceste teritorii în foarte scurt timp! Să nu înțeleagă cei din AIE această tristă realitate?

In societatea "moldovenească" există 3 categorii de alegători:

  1. cei orientați spre Moscova,
  2. stataliștii ( independentiștii, sau separatiștii…),
  3. Unioniștii!

Dacă primele două categorii sunt reprezentate de o sumedenie de partide și partiduțe, cea de-a 3-a nu este reprezentată de nici un partid! Nu există la ora actuală în R.Moldova o forță politică care ar avea ca obiectiv declarat (Re)Unirea cu Patria-mamă, lichidarea consecințelor Pactului Molotov-Ribbentrop! Iar numărul unioniștilor e în continuă creștere: intelectualitatea, noua generație, cei plecați la muncă în țările UE, majoritatea celor care și-au redobîndit cetățenia romană…! Apariția unui Partid Unionist pe scena politică a R.Moldova este imperios necesară! Un asemenea Partid ar consolida forțele de orientare național-patriotică și le-ar mobiliza în lupta sfintă pentru Reîntregirea Țării și asigurarea continuității Neamului Românesc în teritoriile românești din stînga Prutului! Un asemenea Partid trebuie constituit imediat, astfel, ca acesta să aibă timp să se consolideze și să participe la eventualele alegeri parlamentare anticipate din toamnă! Sunt sigur, un asemenea partid, dacă va fi în stare să-i mobilizeze la alegeri și pe cei plecați de nevoie la muncă peste hotare, va cîștiga din prima majoritatea în Parlament, cu condiția că vor declanșa imediat o vastă campanie de educare patriotică și conștientizare a populației despre necesitatea stringentă a (Re)Unirii cu Patria-mamă România!

Cine ar putea fi fondatorii unui asemenea Partid (Mișcări)?

Ideal ar fi ca PL, PLDM și PD să fuzioneze, din care fuziune să rezulte Partidul Reîntregirii Naționale! Cu condiția ca acestea să îmbrățișeze deschis opțiunea unionistă ca unică soluție pentru salvgardarea și conservarea ființei naționale și de integrare în UE! Nu integrarea în UE și, mai apoi, Unirea, cum cred unii, ci tocmai invers: revenirea la trupul Țării, lichidarea consecințelor Pactului Hitler-Stalin, ca o condiție necesară și obligatorie ca și teritoriile românești din stînga Prutului să devină parte a UE!

O altă soluție ar fi ca dl Dorin Chirtoacă să preia conducerea PL și să-l transforme în Partid al Reîntregirii Naționale, bazîndu-se pe sprijinul de care se bucură în rîndul tinerilor și a unei bune părți a societății, dar și din partea Statului Roman, cu condiția ca acesta să îmbrățișeze deschis opțiunea unionistă! Dacă dl Chirtoacă va înțelege acest adevăr, succesul îi este asigurat și-i prezic un mare viitor! De nu - se va stinge în neputință și rutină…

Nu mai avem mult timp la dispoziție: Unirea trebuie realizată urgent, altfel — pierim ca Neam! Dacă n-o facem în timpul cel mai apropiat, Basarabia va deveni gubernie rusească, ne așteapră aceeași soartă ca și pe românii dintre Bug și Nistru, sau a celor din sudul Basarabiei și nordul Bucovinei, trecute arbitrar și ilegal la Ucraina: vom dispărea!

În concluzie: viitorul nostru european (și în general!) nu poate fi decît românesc, ori nu va fi deloc!

Jos hotarul de la Prut!

Jos consecințele Pactului Molotov-Ribbentrop!

Un singur Popor — o singură Țară!

Deșteaptă-te, Române!

20 iunie 2011
Ilie Bratu, președintele Asociației PRO ROMÂNIA.

Articol citit de 2483 ori.

Alte articole