Corneliu Coposu Fan Page

Comunicat de presa 17 mai 2013

Înapoi la Filiala Buzău - Rm Sarat

Fundatia "Corneliu Coposu" - Filiala Buzau si Colegiul National "Alexandru Vlahuta" Rm. Sarat continua proiectul "Conferintele Corneliu Coposu".

In data de 17 mai 2013, cu ocazia implinirii a 99 de ani de la nasterea Seniorului Corneliu Coposu,va avea loc a patra sesiune a simpozionului “Conferintele Corneliu Coposu”,avand invitat pe Dinu Zamfirescu, Presedintele Consiliului stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc si membru al Colegiului C.N.S.A.S.

Dinu Zamfirescu s-a nascut in Bucuresti,la 26.06.1929,iar copilaria si adolescenta si-a petrecut-o in preajma cercurilor politice taraniste(ramura paterna) si liberale(mama sa,recasatorindu-se cu Dan Bratianu,fiul presedintelui P.N.L.,Constantin(Dinu)I.C.Bratianu). Dupa arestari,anchetari,exmatriculari din facultatile de drept si istorie,persecutii si urmariri ale Securitatii,in vara lui 1975,a fost “cumparat” prin intermediul sorei,Dina Bratianu si cumnatului,Alexandru Missirliu si a plecat in Franta,stabilindu-se la Paris.Din 1975 si pana in 1989 a continuat lupta de opozitie impotriva regimului comunist din tara prin articole si studii politologice,interventii la posturi de radio si televiziune din Franta si alte tari europene. A fost timp de 14 ani corespondent BBC-sectia Romana din Paris.A infiintat prima Asociatie a Fostilor Detinuti Politici din Romania si a fost unul dintre animatorii “Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania”.S-a reinstalat definitiv in tara in 1994,implicandu-se in viata politica in cadrul P.N.L..In perioada septembrie 2003-februarie 2010 a fost Presedintele Institutului pentru Memoria Exilului Romanesc,iar din anul 2012 este Presedintele Consiliului stiintific al I.I.C.C.M.E.R. si membru al Colegiului C.N.S.A.S.

Manifestarea va avea loc vineri,17 mai 2013,ora 16,in amfiteatrul Colegiului National "Alexandru Vlahuta" Rm.Sarat.

Pentru relatii suplimentare puteti lua legatura cu:
Georgescu Gabriel-Valentino,presedinte Fundatia "Corneliu Coposu"-Filiala Buzau,telefon 0722766879
Profesor Tatu Emilena-Irinela,Colegiul National "Alexandru Vlahuta" Rm.Sarat, telefon 0736798715

Articol citit de 2766 ori.

Alte articole