Corneliu Coposu Fan Page

Comunicat de presă - Alianţa Naţional Ţărănistă

Înapoi la 2020

Pe 11 noiembrie 1995 se stingea cel care şi-a închinat întreaga viaţă României şi luptei pentru democraţie, Corneliu Coposu. A fost o pierdere grea atât pentru spiritul democratic renăscut după 1989 cât şi pentru formaţiunea fondată de Corneliu Coposu, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat, care a dispărut în mai puţin de cinci ani din prim planul politicii româneşti, din acel partid nemairămânând astăzi aproape nimic.

De-a lungul întregii sale cariere politice, Corneliu Coposu a susţinut cu tărie dezideratul lăsat cu limbă de moarte de Iuliu Maniu, în închisoare: "Nu lăsa partidul să moară".

Astăzi, la 24 de ani de la dispariţia lui Corneliu Coposu, a venit momentul ca moştenirea ideologică a celor care au făcut Marea Unire să fie din nou reprezentată pe scena politică românească.

Acum este singura data când vom face apel la numele înaintaşilor noştri. Nu dorim să le confiscăm memoria, ci doar să le continuăm lupta, ancoraţi în prezent, cu speranţă în viitor.

Astăzi lansăm Alianţa Naţional Ţărănistă, ca o continuare directă a marilor principii şi idei ale înaintaşilor noştri.

Am fondat această structură deoarece atât noi, fondatorii Alianţei Naţional Ţărăniste, cât şi foarte mulţi alţi români, nu ne regăsim în iniţiativele şi direcţiile formulate de actualele partide politice. Pentru noi toţi, pentru România, a sosit momentul să avem
o opţiune viabilă, echilibrată şi constructivă, pentru a nu mai fi nevoiţi să repetăm greşelile trecutului şi pentru a elimina ideea pernicioasă a votului negativ: nu trebuie să mai fim nevoiţi să votăm răul cel mai mic.

Trebuie să putem alege în fine un proiect pozitiv, cu încredere şi speranţă de mai bine.

Alianţa Naţional Ţărănistă îşi propune să reprezinte acest proiect. Alianţa Naţional Ţărănistă este o structură politică modernă, care îşi întemeiază activitatea pe patru principii esenţiale: democraţia reală, patriotismul luminat, dreptatea socială şi morala creştină.

Credem cu tărie că aceste principii trebuie să stea la baza unei Românii moderne, la a cărei edificare suntem decişi să contribuim.

Programul nostru, "România pentru care luptăm", reprezintă angajamentul nostru ferm de a contribui la reconstrucţia României, după o îndelungată guvernare de stânga, marcată de nenumărate excese nedemocratice, care au afectat în mod negativ bunăstarea şi încrederea tuturor românilor într-un climat politic corect, transparent şi eficient.

Alianţa Naţional Ţărănistă consideră că România trebuie să revină la o stare de normalitate, caracterizată prin respectul faţă de lege, respectul instituţiilor faţă de cetăţean, combaterea corupţiei şi afirmarea identităţii româneşti în spaţiul european şi universal.

Corneliu Coposu susţinea, cu puţin înainte de a ne părăsi: "Niciodată nu mi-am pierdut încrederea în oameni".

Avem credinţa, astăzi, că proiectul nostru politic va readuce România pe un făgaş pozitiv şi, ceea ce este mai necesar ca oricând, că ne putem recâştiga cu toţii, împreună, încrederea.

Radu Ghidău
Preşedinte al Alianţei Naţional Ţărăniste

Sursa: Agerpres.ro

Articol citit de 557 ori.

Alte articole