Corneliu Coposu Fan Page

Domnul Liviu Petrina, Președintele Executiv al PCG, a trimis către Revista România Literară Dreptul-la-Replică Timeo Danaos et dona ferentes

Înapoi la 2020

Catre Conducerea Revistei Romania LiteraraRugam publicati Precizarea , in virtutea Dreptului-la-Replica. Multumim .

Precizare: Timeo Danaos et dona ferentes

Domnul Nicolae Manolescu face afirmatii stranii cu privire la Patriotismul Seniorului Corneliu Coposu (v. Romania Literara Nr. 21 / 22 Mai 2020, p. 28).

Este un joc-de-cuvinte penibil sa spui despre Corneliu Coposu: ,,era un om  politic redutabil, dar nu era si un om de stat,, ; ,, nu Romania a avut-o Corneliu Coposu in vedere, ci PNTCD-ul; ,, tacticile subterane ale mult iubitului si deopotriva mult detestatului Corneliu Coposu,,.

Corneliu Coposu este parte a Elitei Romanesti care s-a opus comunismului, care navalise peste Neamul nostru , gata a plati cu libertatea , cu viata, cum au si facut Iuliu Maniu si Ion Mihalache si ceilalti Martiri ai PNT-ului.

Corneliu Coposu este Liderul Renasterii Demnitatii Nationale si al Democratiei in Romania , al Rezistentei Anti-criptocomuniste realizate de PNTCD dupa 1989.

Iuliu Maniu si Ion Mihalache , Corneliu Coposu, Fratii Matei si Ioan Boila, Ion Puiu , Ion Diaconescu , Ioan Barbus si ceilalti Fruntasi , in temnitele comuniste , iar in Exil, Ion Ratiu si Ion Varlam etc. etc. au marturisit  -repet: fie si Cu-Pretul-Vietii !- dragostea lor fata de Neamul Romanesc, fata de Libertate si Democratie. Nu au fost preocupati de un anume partid , ci de Patria Romana. Asa au fost Liderii PNTCD si dupa sfarmarea comunismului.

Incepand cu Decembrie 1989 fiecarui Patriot Roman i s-a oferit posibilitatea deplina sa participe la opera de eliberare si re-democratizare a Tarii dupa o jumatate de secol de ocupatie sovieto-comunista.
Fiecare Patriot Roman trebuia sa se alature , cat mai curand, unuia dintre cele trei Partide Istorice, in primul rand, PNT-ului-devenit Crestin-Democrat prin diligentele lui Ioan Alexandru, Liviu Petrina, Iftene Pop, ale Gruparii acestora; sau PNL-ului sau PSD-lui-Cunescu.

Cine s-a dus cu Iliescu , cine nu s-a alaturat unuia din cele trei Partide, pana/la alegerile din Mai 1990 , sa nu ne vorbeasca de Patriotism !

Domnul Manolescu il descria pe Iliescu in 1990 : om cu O-MARE (sic !) si considera ca partidele politice nu mai au ce cauta in Istorie, pleda numai pentru fronturi, aliante si alte inchipuiri efemere dragi manipulatorilor din formatiunile totalitare.

Domnul Manolescu isi aminteste de o oferta facuta Conventiei Democrate de Iliescu, prin 1992: dincolo de ponderea in Parlament , Presedintia Senatului sa revina CDR-ului. Iliescu a fost de acord sa renunte la acel post , dar ,,i-a pus o conditie lui Coposu…, presedintia Senatului sa nu revina in nici un caz PNTCD-ului.

,,Domnul Manolescu –care afla , zice: mai tarziu, ca Iliescu il prefera pe dansul in capul Senatului- este surprins ca Liderii PNTCD, care conduceau CDR-ul,  nu au acceptat Functia oferita CDR-ului, spunand ca nu au incredere in Iliescu : Timeo Danaos…, Teme-te de comunisti si cand fac daruri ! Era in 1992, azi e si mai evident: Brucan si Iliescu preconizau plasarea si pe stanga si pe dreapta a criptomarxistilor.

Citind asertiunile Domnului Manolescu , un fost coleg, diplomat, m-a intrebat daca nu era ,,oare mai bine pentru Tara sa participe la putere si CDR. ,, A adaugat: si Iuliu Maniu in 1944 , poate era bine sa accepte oferta Rusilor si sa preia Functia de Prim Ministru.

Nu, colega ! NU era bine. Si Maniu , si Coposu stiau-aplicau Sacra Regula a Politicii Superioare : Principiile nu se negociaza !

Si Rusii au pus tot o ,, o singura conditie : renuntarea la Basarabia si la Nordul Bucovinei ,, . Patriot impecabil, Maniu le-a raspuns : Aiasta una nu se poate , Carta Atlanticului , lansata de Anglo-Americani la izbucnirea Razboiului si semnata apoi si de Domniile Voastre , de URSS, stipuleaza clar : nici o acaparare teritoriala dincolo de granitele din 1 Septembrie 1939 nu va fi validata la Conferinta de Pace…

Si istoria mai recenta ne invata.

Domnul Manolescu greseste:  in 1996 , nici CDR , nici PNTCD nu au castigat alegerile. CDR a obtinut numai 37, 5 % , din care PNTCD doua-treimi , adica numai 25%  din locurile din Parlament . Atunci CDR si Emil Constantinescu si l-au alaturat pe Petre Roman cu jumatate din FSN . Rezultatul: catastrofal nu numai pentru CDR , pentru PNTCD , dar , mai ales, pentru Romania…

Daca mai traia in/ dupa 1996, Corneliu Coposu ar fi continuat sa se tina ferm de Principii si ar fi servit intotdeauna interesul general , Tara sa.

Liviu PETRINA

Fost Secretar General al PNTCD sub Presedintia lui Corneliu Coposu

Fost Membru al Parlamentului Romaniei

Biroul de Presă PCG

Bucuresti, Marti, 26 Mai 2020

sursa: https://partidulcorecteiguvernari.ro

Articol citit de 467 ori.

Alte articole