Corneliu Coposu Fan Page

Rezoluţie a Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD – România – Monarhie Constituţională - Gheorghe Ciuhandu , Bârlogul PNŢCD, 16 februarie 2011

Înapoi la 1990 până azi

Motto: “Am credinţa, şi cu ea mă voi duce dincolo, că România va reveni pe calea democraţiei numai prin Monarhie”.

Corneliu Coposu

La 30 decembrie 1947, cursul firesc al istoriei României a fost întrerupt brutal, prin forţarea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României să abdice. Monarhia constituţională, care a pus temelia României moderne, a fost abrogată, fiind instituită republica – o instituţie adusă în România de recent condamnatul regim comunist, o instituţie fără tradiţii, şi fără sprijin popular. A fost începutul celei mai negre perioade din istoria României.

Au trecut mai bine de 21 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989. România a ajuns, astăzi, într-o criză morală şi economică fără precedent. Lipsa de încredere a oamenilor în instituţiile Statului, în dreptate şi în justiţie este din ce în ce mai mare, cu fiecare zi ce trece. Republica se dovedeşte a fi incapabilă să readucă România la statutul european pe care l-a avut până în 1947.

În schimb, Familia Regală a României şi-a dovedit ataşamentul faţă de România, faţă de valorile ei democratice în nenumărate rânduri. Familia Regală a României a ajuns să fie privită astăzi ca unica rază de speranţă în readucerea moralităţii în viaţa publică, redarea încrederii populaţiei în instituţiile Statului şi redevenirea României.

Timişoara, cea care a pornit Revoluţia din decembrie 1989, porneşte astăzi o nouă Revoluţie: revoluţia redării demnităţii poporului român, prin revenirea la forma de guvernământ tradiţională, de Monarhie Constituţională, şi readucerea Familiei Regale de România pe tronul pe care Regele Mihai a fost silit să-l părăsească de comunişti în decembrie 1947.

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, consecvent principiilor care i-au ghidat activitatea încă de la început, susţine iniţierea unui REFERENDUM NAŢIONAL privind schimbarea formei de guvernământ a României, revenirea la Monarhia Constituţională şi readucerea Familiei Regale de România la conducerea Regatului Român. În susţinerea acestei idei, toate organizaţiile PNŢCD se vor implica în strângerea de semnături necesare pentru iniţierea referendumului.

Preşedinte CNC-PNŢCD

Gheorghe Ciuhandu, 16 februarie 2011, Bârlogul PNŢCD

Articol citit de 3007 ori.

Alte articole