Corneliu Coposu Fan Page

Pelerinaje - De la Bădăcin la Sighet

Înapoi la Biserica Greco-Catolică

De la Bădăcin la Sighet

De la Bădăcin au pornit în pelerinaj la Sighet 80 de tineri greco-catolici, din judeţ şi din ţară. Este al zecelea an în care are loc acest pelerinaj, organizat de Episcopia Greco-Catolică de Oradea şi Congregaţia “Don Orione” în perioada 22 august - 1 septembrie 2009, în cinstea martirilor acestei Biserici.

Pelerinajul se desfăşoară cu binecuvantarea P.F. Lucian Muresan, P.S. Virgil Bercea şi P.S. Ioan Şişeştean, anul acesta sub semnul implinirii a 1.600 de ani de la nasterea la cer a Sfantului Ioan Gura de Aur si a 800 de ani de la convertirea Sf. Francisc de Assisi. In 2007 se comemoreaza 55 de ani de la martiriul episcopului de Oradea Valeriu Traian Frentiu la inchisoarea din Sighetu Marmatiei, inchisoare in care si-a gasit sfarsitul si Iuliu Maniu, marele om politic al Salajului.

Grupul a pornit pe jos din Bădăcin, de la mormantul simbol al lui Iuliu Maniu şi va poposi la Bocşa (la mormântul lui Simion Bărnuţiu), Guruslau, Bocşita, Cehu Silvaniei şi în continuare Benesat - Cheile Ticaului, Ulmeni, Mireşu Mare, Baia Mare, după care vor ajunge la Memorialul Victimelor Comunismului de la Sighet, unde în data de data de 29 august va fi celebrata o Sfântă Liturghie în amintirea martirilor de la Sighet.

Articol citit de 3352 ori.

Alte articole