Corneliu Coposu Fan Page

Corneliu Coposu - Alexandru Marin, 11 noiembrie 2011

Înapoi la 16 ANI

Corneliu Coposu

În urmă cu 16 ani, moartea unui Om dădea pentru ultima oară viață Bucureștiului. Sute, mii, zeci de mii de oameni ieșeau pe străzile capitalei pentru a îl omagia pe Corneliu Coposu. Seniorul pleca dintre noi după ce a trait o viață prin închisori sau sub lupa Securității, în formele luate înainte și după ’89.

Corneliu Coposu - Inmormantare

Nu a plecat, însă, înainte sa ofere României alternativa: primul și ultimul președinte care a încercat sa își intre în rolul de simbol al statului, Emil Constantinescu, respectiv CDR, prima forță democratică care a guvernat dupa ’89, susținută de țărăniști, liberali și alte mișcări civice. Din păcate, PNŢ-CD, partidul lui Coposu, pe care l-a călăzuit pană în ultima clipă pe calea dreaptă, este astăzi captiv in bratele lui Băsescu. Ciorbea, Pavelescu și alti țărăniști de rit nou au dăruit acest patrimoniu democrat elementului care a dinamitat guvernarea CDR.

Corneliu Coposu, Ruga

Vă invit să ducem mai departe moștenirea lui Coposu. Ca democrați, ca oameni de dreapta, ca români să pășim în urma acestui model!

Varujan Vosganian, în urmă cu un an

11 noiembrie 2011, Alexandru Marin

Articol citit de 2953 ori.

Alte articole