Corneliu Coposu Fan Page

Orban, omagiu lui Corneliu Coposu: A fost unul dintre miracolele prin care naţiunea noastră a fost binecuvântată

Înapoi la 2021

Premierul Ludovic Orban a adus, miercuri, un omagiu în memoria lui Corneliu Coposu, la 25 de ani de la moartea acestuia. Primul-ministru a depus și o coroană de flori și a transmis un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook.

Premierul Ludovic Orban a adus, miercuri, un omagiu în memoria lui Corneliu Coposu, la 25 de ani de la moartea acestuia. Orban  a depus o coroană de flori la bustul statuar al lui Corneliu Coposu amplasat în parcul de lângă altarul Bisericii Kretzulescu din Bucureşti.

Ludovic Orban a ținut să adreseze și câteva cuvinte în memoria lui Corneliu Coposu. El a precizat că „seniorul politicii românești” este un părinte fondator al democrației românești postcomuniste.

„Aduc un omagiu memoriei seniorului Corneliu Coposu, părinte-fondator al democrației românești postcomuniste.

Roadele curajului său politic sunt prezente în toate aspectele luminoase ale României de astăzi: pluralismul parlamentar, libertatea votului, participarea țării noastre la construcția euro-atlantică, idealuri al căror mare apărător a fost, obiective pe care le-a pus la baza noului nostru destin. Faptul că acest popor l-a avut pe Corneliu Coposu într-un moment de cumpănă și de mare schimbare istorică, a fost unul dintre miracolele prin care națiunea noastră a fost binecuvântată.

Pentru mine, Seniorul a fost una dintre cele mai importante întâlniri de care am avut parte în viață. Ca tânăr om politic, la începutul anilor 1990, privindu-l pe Corneliu Coposu am învățat mai multe decât din orice carte de istorie sau de știință a politicii. Generozitatea, tenacitatea, loialitatea față de principii și față de oameni, patriotismul său erau exemplare și lăsau amprenta asupra oricui avea privilegiul de a-l întâlni.

Astăzi își ocupă locul în Panteonul național și este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că acest loc binemeritat nu-i va fi răpit”, a scris pe pagina sa de Facebook, premierul Ludovic Orban.

Corneliu Coposu a fost cel mai important lider al opoziţiei anti-comuniste în România post-decembristă. Fost consilier al lui Iuliu Maniu în perioada interbelică, Corneliu Coposu a reînfiinţat după revoluţie Partidul Naţional Țărănesc şi a pus bazele Convenţiei Democratice, o alianţă de partide menită să contracareze forţa social-democraţilor lui Ion Iliescu.

Sursa: capital.ro

Articol citit de 624 ori.

Alte articole