Corneliu Coposu Fan Page

La Cluj

Înapoi la Anunțuri

PNŢ CD Cluj: 15 ani de la disparitia lui Corneliu Coposu

Corneliu Coposu

Pe 11 noiembrie 2010, comemorăm 15 ani de la moartea lui Corneliu Coposu. Personalitate marcantă a politicii româneşti, recunoscut deopotrivă la nivel şi internaţional, Corneliu Coposu a reprezentat un simbol al luptei împotriva comunismului. Martirajul în puşcăriile comuniste, principiile, viziunea şi ardoarea cu care a luptat pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale i-au atras simpatia şi consideraţia unui întreg popor. De asemenea, nobleţea care l-a caracterizat a făcut ca în conştiinţa colectivă să fie denumit Seniorul.

Acum, la 15 ani de la dispariţia sa, ne întrebăm dacă testamentul său politic s-a împlinit.

Din nefericire, doar o parte din idealurile pentru care a luptat Seniorul au fost realizate. Astfel, România a devenit un stat democratic, integrat în organismele europene şi euro-atlantice, iar crimele comunismului au fost recunoscute şi condamnate.

Din păcate, satul şi ţăranul român continuă să fie în suferinţă, lustraţia şi unitatea naţională a tuturor românilor nu s-au realizat, doctrina creştin-democrată nu a reuşit să se impună, iar România nu a revenit la forma de stat monarhică. De asemenea, modelul de om politic pe care l-a oferit – bazat pe caracter, patriotism sincer, fermitate în concepţii şi refuz de a trazacţiona principii – nu a fost preluat de actualii politicieni, care prin cunoscutele lor atribute, ne-au înfundat într-o alarmantă criză morală şi materială.

Ca expresie a lipsei de recunoaştere faţă de moştenirea oferită acestei ţări de către Senior, iniţiativa de a i se construi un bust în Cluj, urbe care l-a format academic şi politic, nu s-a învrednicit, la aproape un an de la lansarea ei, de nici măcar un răspuns din partea autorităţilor.

Dr. Mihai Cucerzan; Biroul de Presă PNŢ CD CLuj, 10 noiembrie 2010, NapocaNews.ro

Articol citit de 2777 ori.

Alte articole