Corneliu Coposu Fan Page

Muzeul Global Online al Comunismului. Istoria comunismului din România - Revista 22, 18.05.2012

Înapoi la Comunismul-Didactic

Site comunism

In amintirea tuturor celor 100 de milioane de victime ale comunismului in lume, Fundatia Memoriala a Victimelor Comunismului (Victims of Communism Memorial Foundation) a lansat proiectul "The Global Museum on Communism", un site-muzeu online. Textul despre Romania a fost scris de politologul Vladimir Tismaneanu si explica concis istoria celor aproximativ 45 de ani de regim dictatorial la care au fost supusi romanii.

Anuntul lansarii site-ului american este facut de Vladimir Tismaneanu intr-un articol postat pe Contributors.ro. In acelasi articol, Tismaneanu face cunoscuta si lansarea site-ului romanesc istoriacomunismului.ro, construit de cercetatorii de la IICCMER in colaborare cu Fundatia Soros, firma Seniorinteractive si Radio Guerrilla, cu sprjinul Fundatiei Konrad Adenauer, iar textul a fost scris de politologul Vladimir Tismaneanu.

The Global Museum on Communism

Este un muzeu virtual in care se pot gasi atat informatii generale asupra comunismului, cat si informatii particulare despre acest regim in tari precum Cuba, China, Lituania, Estonia sau Vietnam.

Platforma online este creata pe principiul exibitiilor, cu galerii foto, video-uri, momente din istoria comunista a unei anumite tari cu particularitati interactive, biografii si sectiune de blog.

Expozitia Romana (Romania Exhibit)

Romania Exhibit

Pe sectiunea dedicata comunismului din Romania vizitatorii pot gasi pagini despre ce s-a intamplat in tara in decursul a peste 40 de comunism, biografii ale dictatorului Nicolae Ceausescu, Monica Lovinescu sau Gheorghe Gheorgiu-Dej, si registrul deceselor din acea vreme.

18.05.2012, Revista 22

Articol citit de 2657 ori.

Alte articole