Corneliu Coposu Fan Page

Sa citim... despre C. Coposu

Înapoi la 2017

Am fost la Rimnucu Sarat si am vizitat – Biblioteca Municipala C Coposu

In 2012 localul era degradat si fondul de carte aproape zero(inbatrinit ).Pentru centenarul C Coposu (2014 ) ne-am dorit revigorarea edificiului dar cu deosebire a institutiei.

Domnul Coposu a fost un om care a iubit cartea si era un intelectual de mare valoare.Ironia sortii a facut sa fie inchis la puscaria Rm Sarat asa numita puscarie a tacerii. Deci nici macar o coala de hirtie nu a ajuns la „dusmanii poporului“ si asta mai mult de 8 ani .

Am gasit schimbarea numelui bibliotecii in Biblioteca municipala C Coposu o expresie a consideratiei acordate unui intelectual ce a militat in permanenta pentru cultura noastra.(stiinte politice )

Impreuna cu citiva entuziasti ,Mihai Musat ,Emilia Radu , Dr Georgescu si consilieri din primarie am trecut la treaba.Fiecare a ajutat cu ce a putut dar greul la dus Dna Emilia. Azi ii multumim.

Este frumos si reconfortant sa gasesti lucruri bine facute , lucruri unde simti ca detalile au fost corect alese , ca cartile sunt indestulatoare si copiii cititori se initiaza in tehnica digitala .Pozele anexate vorbesc de la sine.

Domnu Coposu ar fi fost fericit sa citeasca cot la cot cu generatia tinara .

Va asteptam la biblioteca .
Fulger Cristian

Articol citit de 3393 ori.

Alte articole