Corneliu Coposu Fan Page

Era mai bine pe vremea anticomunismului - Bârlogul PNŢCD, 4 decembrie 2010

Înapoi la Ziare din 2010

Coposu Mihaiu Toma Coposu

Acasă la Corneliu Coposu, în 1995, alături de Senior şi colegul meu de la Caţavencu, Mircea Toma. Cu câteva luni înainte de a muri, Corneliu Coposu, singurul om politic care a cinstit politica prin comportamentul sau nereplicat până azi, mare admirator al ziarului Caţavencu de-atunci, despre care a zis într-o emisiune televizată la Tele 7 abc, că “este cel mai serios ziar din România”.

În această întalnire informală mi-a încredinţat mult mai puţin celebra sa părere la întrebarea care framanta România atunci:

Oare Silviu Brucan a avut dreptate cu afirmaţia sa, ajunsă folclor politic urban, cum că Românilor si României le trebuie 20 de ani pentru a învaţa democraţia şi a ieşi din starea de “stupid people”?

Mi-a răspuns cu o sinceritate şi serenitate şocante pentru nişte oameni tineri, implicaţi credul în degraba schimbare la faţă a României(citez cu aproximaţie):

“Brucan s-a înşelat! Pentru a ne reveni ne trebuie tot atât timp cât am pierdut cu comunismul!!! Imaginaţi-va un pendul de 45 de ani care revine de unde a plecat cam în acelaşi timp! E ca după (re)naştere, organsimul îşi revine în cel puţin tot atât timp cât a durat gestaţia…”

Uau! Nu i-am luat foarte în serios profeţia, altfel poate mă apucam de afaceri sau mă urcam într-un avion către Europa. Acum e cam târziu..aşa că ne uităm de jos în sus cam la aceeaşi oameni la care ne uitam şi atunci şi care, în 1996, întorceau capul pe stradă să nu-i “ridice” puterea anticomunistă…astăzi anticomunismul s-a sublimat mincinos într-o condamnare “din gură” la tribuna Parlamentului şi este considerat nu numai un apanaj al fixiştilor vindicativi, ci şi “o chestiune care nu-l interesează pe român”

http://liviumihaiu.ro/2010/12/01/vremea-anti-comunismului-2/

4 decembrie 2010, Barlogul Pntcd

Articol citit de 2754 ori.

Alte articole