Corneliu Coposu Fan Page

Corneliu Coposu (declaraţie facută agenţiei Rompres)

Înapoi la Știați?

(EN: Corneliu Coposu (Declaration made for Rompress Agency))
(FR: Corneliu Coposu (déclaration faite á l'Agence Rompres))

Sper ca, odata incheiata campania electorala, vom incepe o epoca noua, care ar fi de dorit sa fie de reconciliere si stabilizare. Din pacate, previziunile noastre, exprimate inainte de campania electorala nu s-au adeverit, in sensul ca, datorita unor idei - pe care eu le consider gresite - FDSN a tinut cu orice pret sa se afirme ca o formatiune majoritara in Romania.

Acest fapt a produs un dezechilibru, deoarece, fiind expresia unui electorat numeros, FDSN-ului ii va reveni si sarcina de constituire a guvernului. In ipoteza in care ar fi castigat Conventia Democratica din Romania, ea ar fi procedat, desigur, la eleborarea noii puteri executive, cu sanse mari pentru deschidere democratica, pentru o adevarata privatizare si incadrare autentica in economia de piata.

Deocamdata, in situatia actuala, din nefericire, vad blocate perspectivele unei colaborari intense cu investitorii straini. Noi speram, totusi, ca lucrurile se vor limpezi, desi eu consider dificile posibilitatile de constituire a noului guvern. Cu toate acestea, n-ar fi de dorit organizarea unor alegeri anticipate, care ar insemna noi confruntari electorale pe de o parte, iar pe de alta, cheltuieli mari. Eu cred insa ca nu ne mai putem intoarce inapoi si chiar daca integrarea noastra in optiunile preconizate va intarzia, se merge inainte. Nu se mai poate concepe reinvierea comunismului si nici o alunecare spre totalitarism cu fata schimbata.

Corneliu Coposu
(declaratie facuta agentiei Rompres)

Articol citit de 5486 ori.

Alte articole