Corneliu Coposu Fan Page

Membrii PNŢCD l-au comemorat pe Corneliu Coposu - PNŢCD Satu Mare

Înapoi la 2009

Ieri, începând cu ora 16, organizaţia municipală şi judeţeană a PNŢCD Satu Mare s-a reunit la bustul lui Corneliu Coposu situat pe aleea ce îi poartă numele, pentru un moment de reculegere şi pentru a depune coroane de flori în cinstea memoriei marelui om politic.

Stins din viaţă în 11 noiembrie 1995, seniorul Corneliu Coposu reprezintă un incontestabil simbol al rezistenţei morale a românilor.

Pentru noi rămâne un exemplu de om politic care, din păcate, s-a stins prea curând şi ar fi fost bine ca şi generaţiile mai tinere să-l poată avea ca exemplu de valoare morală şi umană”, a subliniat preşedintele organizaţiei judeţene, dr. Emil Naghi.

Au mai fost prezenţi Anamaria Biriş, vicepreşedinte, Lucian Marişca, Gheorghe Berinde, Gheorghe Sarkozi, Miguel Sanchez - preşedintele organizaţiei judeţene de tineret. Manifestarea de la Satu Mare se înscrie în şirul manifestărilor comemorative care au loc în toată ţara.

Preşedintele Emil Naghi ne-a relatat că la sfârşitul săptămânii trecute a participat la comemorarea lui Corneliu Coposu la Râmnicu Sărat, unde a fost locul celor mai mulţi ani de detenţie, alături de Ion Mihalache. La comemorarea de la Râmnicu Sărat a fost prezentă conducerea nou aleasă la ultimul congres extraordinar din luna august, în frunte cu preşedintele Radu Sârbu, Victor Ciorbea, Andrei Dimitriu,Virgil Petrescu, Nicolae Ionescu Galbeni. Acolo a avut loc un parastas urmat de un simpozion cu prezentarea unei broşuri a preşedintelui de onoare a PNŢCD, Ion Diaconescu, intitulat㠓Prin ungherele iadului comunist - Râmnicu Sărat”, avându-­l coautor pe Cicerone Ioaniţoiu.

17 Martie 2009, PNŢCD Satu Mare

Articol citit de 3299 ori.

Alte articole