Corneliu Coposu Fan Page

De asa exemple de oameni are nevoie tara!!!

Înapoi la 2023

Astăzi comemorăm 28 de ani de la moartea Seniorului Corneliu Coposu, un gigant al politicii românești și un simbol al luptei împotriva regimului comunist. În 11 noiembrie 1995, inima acestui mare om politic a încetat să mai bată, lăsând în urmă un gol imens în societatea românească.

Corneliu Coposu a fost batjocorit și hulit în timpul vieții sale, iar această atitudine a continuat și după Revoluție. Campaniile de denigrare și minciunile răspândite cu scopul de a-l defăima au fost instrumente ale unei propagande neocomuniste și securiste. Cu toate acestea, Seniorul nu a purtat ranchiună și a găsit în sufletul său puterea de a ierta, inclusiv pe cei care i-au făcut rău în perioada detenției comuniste.

Abuzurile regimului post-decembrist au continuat și la moartea lui Coposu, când Regelui Mihai I i-a fost interzisă intrarea în țară pentru a participa la înmormântarea prietenului său. Aceste evenimente triste evidențiază complexitatea și provocările perioadei postcomuniste din istoria noastră recentă.

Astăzi, îl onorăm pe Seniorul Corneliu Coposu nu doar ca lider politic, ci și ca exemplu de demnitate, dăruire și putere de iertare. Viața sa a fost o pledoarie pentru valorile esențiale ale neamului românesc. Să nu uităm niciodată contribuția sa la lupta pentru libertate și democrație în România.

Articol citit de 289 ori.

Alte articole