Corneliu Coposu Fan Page

La Centenar

Înapoi la 2023

Coincidență sau nu, în urmă cu 24 de ani, tot de 20 mai, au avut loc primele alegeri libere de după Revoluție.

Când Corneliu Coposu a contestat prezenţa lui Ion Iliescu la conducerea ţării după ce Frontul Salvării Naţionale se transformase în partid politic, puţini români ştiau cine este cu adevărat liderul ţărănist.

„Cel puţin pe perioada campaniei electorale, Frontul să lase conducerea statului pe mâna unor tehnicieni independenţi şi neutri pentru că nu poţi să fii în acelaţi timp şi guvernant şi legiferator şi concurent în campania electorală”, spunea Corneliu Coposu, într-un interviu din 23 ianuarie 1990. „Nu respingem nici un fel de sugestii, dar ne puneţi sula în coastă dom'ne cu propuneri pe care să le acceptăm necondiţionat”, spunea Ion Iliescu, pe atunci președinte FSN.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/100-de-ani-de-la-nasterea-lui-corneliu-coposu-politicianul-care-a-jucat-un-rol-esential-in-restabilirea-pluralismului-in-romania-245407

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Articol citit de 469 ori.

Alte articole