Corneliu Coposu Fan Page

Detesta duplicitatea, cabotinajul, fariseismul, ipocrizia. Il dezgusta orice forma de fanatism..

Înapoi la 2023

15m 
Detesta duplicitatea, cabotinajul, fariseismul, ipocrizia. Il dezgusta orice forma de fanatism..
,,Pentru Corneliu Coposu, comunismul a fost un calvar impus de un ocupant străin unui popor umilit și martirizat. Moartea tragică a lui Iuliu Maniu, modelul sau existential, propria sa detenție de17 ani, victimizarea sistematică a elitelor politice și culturale, distrugerea economiei de piață, exploatarea sălbatică a țărănimii, atacul impotriva religiei, prigonirea ortodoxiei neinregimentate și suprimarea absolut abuzivă a Biserii Greco-Catolice, au fost tot atitea elemente care au susținut viziunea democratic - anticomunistă a lui Corneliu Coposu.
Pentru el nu era de conceput, după băile de sânge din timpul Revoluției din decembrie 1989, să tolereze o repetare a distrugerii noii democrații precum in perioada 1945-1947. Lucrurile acestea le-am spus de prea multe ori ca să mai fie nevoie să insist. Pentru mine, optiunea lui Corneliu Coposu, prețuita până și de veteranul comunist Alexandru Barladeanu în omagiul publicat in 1995 pentru ilustrul disparut, a fost să se mențină consecvent de partea valorile democratice și pro-occidentale. A fost un european convins. O Romanie europeana este doar una care nu-și reneagă tradiția democratică. Aceasta a fost lectia lui Corneliu Coposu !
Corneliu Coposu a înțeles încă de la început că problema centrală a societăţii româneşti postcomuniste era aceea de creare a unui consens asupra binelui public, acea convergenţă de interese supreme care să garanteze sănătatea organismului politic naţional. Lecţia fundamentală pe care cei care au vrut să-l asculte au învăţat-o de la Corneliu Coposu a fost aceea că numai printr-o opţiune democratică sinceră şi perseverentă, prin respectarea drepturilor individului şi protejarea minorităţilor, prin eradicarea moştenirii securist-comuniste şi întronarea unei justiţii independente, prin încurajarea pe toate căile a iniţiativei private, prin înflorirea unei societăţi civile dinamice şi încrezătoare în sine, România va fi pe deplin parte reală a pluralismului european"...
Și , au fost, și au educat, acționat și luptat doar pentru binele românilor și României !
Acum?!

Articol citit de 376 ori.

Alte articole