Corneliu Coposu Fan Page

102 ani de la naşterea lui Corneliu Coposu

Înapoi la 2016

adevarul.ro , 20 mai 2016, de Andreea Vilcovschi

Corneliu Coposu

Expoziţia reuneşte documente şi fotografii din viaţa Seniorului FOTO Marin Pop

Marele om politic, născut în 20 mai 1914, în satul sălăjean Bobota, a fost omagiat, vineri, la şcoala al cărei patron spiritual este.

Astăzi se împlinesc 102 ani de la naşterea liderului ţărănist Corneliu Coposu, simbol al rezistenţei anticomuniste. Evenimentul a fost marcat la Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” din Zalău, prin vernisarea unei expoziţii inedite, organizată de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.

Expoziţia intitulată simplu „Corneliu Coposu” reuneşte o serie de documente de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) despre seniorul politicii româneşti, filaje din dosarele de urmărire penală, precum şi imagini de la Fundaţia „Corneliu Coposu”.

Marin Pop, cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului Judeţean, ne-a declarat că expoziţia reprezintă o reorganizare pe principii moderne a expoziţiei de bază pe care unitatea de învăţământ o găzduieşte încă din anul 2000.

Seniorul va şi omagiat şi în satul natul, în 29 mai, printr-un simpozion ştiinţific dedicat marelui om politic şi familie sale. Acţiunea este organizată de către Fundaţia „Corneliu Coposu – Filiala Sălaj”, şi, după cum susţine Marin Pop, are ca obiectiv conştientizarea de către localnici a valorii omului politic. La manifestarea sunt invitaţi să participe toţi cei care doresc să cinstească memoria celui care este considerat părintele democraţiei.

Corneliu Coposu s-a născut în 20 mai 1914, la Bobota, în judeţul Sălaj, ca fiu al protopopului greco-catolic Valentin Coposu şi al Aureliei, născută Anceanu.

Articol citit de 2321 ori.

Alte articole