Corneliu Coposu Fan Page

Corneliu Coposu, MESAJ de DINCOLO DE MOARTE pentru Vişinescu

Înapoi la 2016

sursa: ziarulring.ro

Corneliu Coposu, MESAJ de DINCOLO DE MOARTE pentru Vişinescu: "Dumneata nu trebuie să ajungi la PUȘCĂRIE, ci la..."

Tortionarul Visinescu - Corneliu Coposu

Justiţia română postdecembristă a înregistrat o premieră, astăzi (n.r.-miercuri), prin condamnarea unuia dintre cei care au comis crime împotriva umanităţii în puşcăriile politice din perioada comunistă. Alexandru Vişinescu a primit 20 de ani de închisoare pentru atrocităţile pe care le-a ordonat la Râmnicu Sărat.
Procesul lui Alexandru Vişinescu a ajuns la final. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv la 20 de ani de puşcărie, făcând astfel, fie şi tardiv, o dreptate pe care unii n-au mai apucat, din păcate, să o vadă înfăptuită. Unul dintre aceştia este Corneliu Coposu, seniorul suferind, la Râmnicu Sărat, rigorile deciziilor criminale ale lui Alexandru Vişinescu. „Fratele nostru, Cornel, a spus că i-a iertat pe toţi torţionarii, inclusiv pe Vişinescu. Într-o întâlnire cu el, i-a spus: «Dacă vreodată ajungi la judecată, să mă chemi martor şi am să spun că nu erai în deplinătatea facultăţilor mintale, că dumneata nu trebuie să ajungi la puşcărie, ci la spitalul de nebuni». Din moment ce Cornel i-a iertat pe toţi, noi nu vrem să mai discutăm acest capitol. Este un moment în care s-a făcut o oarecare dreptate, dar nu vrem să comentăm şi nu vrem noi să fim mai vindicativi decât Cornel”, a mărturisit, în exclusivitate pentru „ring”, Rodica Coposu.

„Noi nu putem să-l iertăm”

„Eu cred că un act de justiţie şi un act de dreptate nu este niciodată prea târziu să fie înfăptuite”, ne-a declarat realizatoarea emisiunii „Memorialul durerii”, Lucia Hossu-Longin. „Corneliu Coposu îl numea pe Vişinescu subom, pentru că a excelat prin cruzime, prin răutate şi prin criminalitate. După cum se ştie, Corneliu Coposu a stat opt ani singur în celulă şi a uitat să vorbească. Atunci când a ieşit de acolo, nu mai putea să articuleze niciun cuvânt. Sigur, Corneliu Coposu nu era un om răzbunător, niciodată nu a dorit să răspundă, să plătească cu aceeaşi monedă. Era o fiinţă nobilă, un creştin adevărat, care practica iertarea şi compasiunea. Noi însă nu putem să-l iertăm pe Vişinescu pentru ce a făcut şi pentru toţi cei pe care i-a maltratat.”

Vişinescu a tras în manifestanţi în decembrie 1989

O mărturie şocantă despre modul în care Alexandru Vişinescu s-a comportat în timpul revoluţiei din decembrie 1989 arată încă o dată, dacă mai era nevoie, caracterul criminal al acestui personaj. „La Vişinescu m-am dus în 1992, când am făcut primele episoade la «Memorialul durerii». I-am găsit adresa, m-am dus la el şi nu a vrut să-mi răspundă. De la vecinii lui am aflat că în timpul revoluţiei a avut armă, s-a urcat pe acoperişul blocului şi de acolo trăgea în manifestanţi. Vecinii lui mi-au spus că a fost o fiară şi în 1989. Deci, el şi-a apărat regimul care i-a dat tresele şi răspunderile şi l-a făcut, practic, neom”, a concluzionat Lucia Hossu-Longin.

„O ruşine şi o dezonoare pentru poporul român”

Referitor la crimele din perioada comunismului, unul dintre cei care au făcut ani grei de puşcărie în acele vremuri, filosoful Petre Ţuţea, i-a lăsat o mărturie cutremurătoare cunoscutei realizatoare de televiziune. „În interviul pe care l-am făcut cu Petre Ţuţea înainte de moarte, spune, apropo de bătăile din puşcării, că «este o ruşine şi o dezonoare pentru poporul român să fi avut în mijlocul lui asemenea călăi». Eu cred că asemenea monştri nu vor mai putea exista în anii care vin. Să ne rugăm la Dumnezeu să nu mai treacă România – nici nu mai este posibil, cred – prin ce-a trecut în anii comunismului”, a spus Lucia Hossu-Longin.


"Vişinescu a fost unul dintre caraliii puşcăriilor comuniste, un om de o cruzime ieşită din comun.", Lucia Hossu-Longin

Articol citit de 2040 ori.

Alte articole