Corneliu Coposu Fan Page

Iliescu: In 1990, Coposu m-a invitat sa devin membru al PNTCD. Nu m-a tentat

Înapoi la 2013

Iliescu in 1990

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, ca in 1990 seniorul taranist Corneliu Coposu i-a adresat invitatia de a deveni membru al PNTCD, el aratand ca a declinat oferta intrucat nu avea aceleasi repere si platforma de gandire ca taranistii.

"Era in perioada acelor ani de inceput, in 1990. Domnul Coposu mi-a facut-o (invitatia - n.r.). El a murit prin '96. Deci, in perioada respectiva, in cadrul unor dialoguri, la un moment dat mi-a facut invitatia, mai pe la inceputul dialogurilor noastre. Eu inca nu abordasem o pozitie activa de implicare a mea in structuri de partid, mai ales ca aveam si o anumita postura in pozitia pe care o aveam si dansul mi-a facut o asemena oferta. I-am multumit...", a relatat Iliescu.

Intrebat daca la momentul respectiv Coposu ii oferise o pozitie in Senat, Iliescu a negat, precizand ca seniorul taranist il invitase sa devina membru al PNTCD.

Iliescu a spus ca nu a fost tentat sa accepte invitatia lui Coposu.

"Nu aveam aceleasi repere si aceeasi platforma de gandire si apoi se nascuse din Revolutie o structura, nu era inca o structura politica de partid, dar care a reflectat o anumita orientare, gandire, platforma care apoi s-a concretizat in activitatea propriu-zisa a FSN si a partidului FSN care s-a nascut dupa aceea. Si am fost co-partas la aceasta proiectie", a mai spus Iliescu.

Articol citit de 2189 ori.

Alte articole