Corneliu Coposu Fan Page

Nationala

Înapoi la 100 de ani Corneliu Coposu

sursa: adevarul.ro, de Alina Pop, 20 octombrie 2014

Seniorul Corneliu Coposu are statuie la Şimleu Silvaniei

Bustul a fost amplasat în Parcul Central din Şimleu Silvaniei

În Parcul Central din Şimleu Silvaniei a fost dezvelit în weekend bustul fostului mare om politic Corneliu Coposu, de la al cărui naştere s-au împlinit anul acesta 100 de ani. Bustul a fost realizat de artistul sibian Nicu Mihoc.

”Cerne, Doamne, liniştea uitării/peste nesfârşita suferinţă/Seamănă întinderi de credinţă/şi sporeşte roua îndurării.” Este prima strofă a poeziei ”Rugă”, scrisă de Corneliu Coposu, versurile ei fiind inscripţionare pe soclul bustului Seniorului, dezvelit sâmbătă, 18 octombrie, în Parcul Central din oraşul sălăjean Şimleu Silvaniei.

Evenimentul face parte din activităţile dedicate Centenarului Corneliu Coposu şi s-a bucurat de prezenţa nepotului Seniorului, Cristian Fulger, care este şi preşedintele Fundaţiei ”Corneliu Coposu”. În memoria marelui om politic trecut la cele veşnice în urmă cu aproape nouăsprezece ani, istoricul Marin Pop a punctat, în cadrul simpozionului care a precedat dezvelirea, principalele repere ale vieţii şi activităţii acestuia, iar preotul Cristian Borz a vorbit despre relaţia apropiată dintre Senior şi celălalt exponent notoriu al Sălajului, Iuliu Maniu, supranumit şi ”Sfinxul de la Bădăcin”. Maniu a fost mentorul lui Corneliu Coposu, fiind legaţi mai întâi de o relaţie de rudenie, iar mai apoi de o strânsă colaborare profesională, Coposu fiind secretarul personal, iar apoi şi politic, al fostului premier al României.

La evenimentul de la Şimleu au participat şi reprezentanţi ai actualei clase politice, preoţi şi elevi de la Bădăcin, care au prezentat şi un moment artistic în faţa bustului.

Copiii din Bădăcin, la dezvelirea bustului

Copiii din Bădăcin, la dezvelirea bustului

Simpozionul ce a precedat dezvelirea

Simpozionul ce a precedat dezvelirea

Articol citit de 2847 ori.

Alte articole