Corneliu Coposu Fan Page

Coposu ne lipseşte mai mult ca oricând - Cotidianul, 11 noiembrie 2010

Înapoi la 15 ANI

Coposu

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian i-a adus, pe blogul său, un omagiu liderului ţărănist Corneliu Coposu cu prilejul trecerii a 15 ani de la moartea seniorului.

"Pe 11 noiembrie se împlinesc 15 ani de la moartea lui Corneliu Coposu. Întâia oară l-am văzut, pe viu, în ziua de 28 ianuarie 1990, în timpul întâlnirii dintre liderii FSN şi cei ai PNŢ, PNL şi PSDR din Palatul Victoria, urmată de prima venire a minerilor în Capitală. Apoi l-am cunoscut îndeajuns de bine, este, după regele Mihai, personalitatea care m-a impresionat cel mai mult.

Îmi amintesc de şirurile nesfârşite de români veniţi să-i dea, din inimă, un ultim omagiu. Era un noiembrie mai friguros ca acesta, am aşteptat, îmi amintesc, împreună cu Carmen Bendovski, multe ore în coloana formată pe Bulevardul Carol I, până să pătrundem în sediul PNŢ, unde era chiar întuneric ca într-un cavou.

De trei ori am văzut atâta lume adunată, după Revoluţie: la mitingul Alianţei Civice din 15 noiembrie 1990, la venirea regelui, în primăvara lui 1992 şi la înmormântarea lui Corneliu Coposu, în noiembrie 1995. De atunci n-am mai văzut niciodată peste o sută de mii de români laolaltă. Şi nici n-am mai văzut atâta smerenie amestecată cu atâta dârzenie.

Noi ştim cine a fost Corneliu Coposu, cât a suferit, cât a stat, ani în şir, singur cu sine însuşi, în temniţele comuniste, cât a nădăjduit şi cât a deznădajduit. Nu trebuie decât să adăugăm că ne lipseşte acum mai mult decât oricând", scrie Varujan Vosganian pe blog.

El face, în final, un apel: "Să mergem mâine, la orele 13,00, la statuia lui Corneliu Coposu din Piaţa Palatului din Bucureşti şi să aprindem o lumânare, în locul acela unde, pe ziduri, nu au fost acoperite încă toate urmele gloanţelor din decembrie 1989".

Gabriel Păleanu, 11 noiembrie 2010, Cotidianul

Articol citit de 2757 ori.

Alte articole