Corneliu Coposu Fan Page

Pe 11 noiembrie, la orele 12,30, la statuia lui Corneliu Coposu din Piaţa Palatului - Vosganian.ro, 11 noiembrie 2010

Înapoi la 15 ANI

Varujan Vosganian la comemorarea lui Corneliu Coposu - 15 ani - 11 noiembrie 2010

Vezi mai multe video din politica

Pe 11 noiembrie se implinesc 15 ani de la moartea lui Corneliu Coposu. Intaia oara l-am vazut, pe viu, in ziua de 28 ianuarie 1990, in timpul intalnirii dintre liderii FSN si cei ai PNT, PNL si PSDR din Palatul Victoria, urmata de prima venire a minerilor in Capitala. Apoi l-am cunoscut indeajuns de bine, este, dupa regele Mihai, personalitatea care m-a impresionat cel mai mult.

Imi amintesc de sirurile nesfarsite de romani veniti sa-i dea, din inima , un ultim omagiu. Era un noiembrie mai friguros ca acesta, am asteptat, imi amintesc, impreuna cu Carmen Bendovski, multe ore in coloana formata pe Bulevardul Carol I, pana sa patrundem in sediul PNT, unde era chiar intuneric ca intr-un cavou.

De trei ori am vazut atata lume adunata, dupa Revolutie: la mitingul Aliantei Civice din 15 noiembrie 1990, la venirea regelui, in primavara lui 1992 si la inmormantarea lui Corneliu Coposu, in noiembrie 1995. De atunci n-am mai vazut niciodata peste o suta de mii de romani laolalta. Si nici n-am mai vazut atata smerenie amestecata cu atata darzenie.

Noi stim cine a fost Corneliu Coposu, cat a suferit, cat a stat, ani in sir, singur cu sine insusi, in temnitele comuniste, cat a nadajduit si cat a deznadajduit. Nu trebuie deca sa adaugam ca ne lipseste acum mai mult decat oricand.

Sa mergem maine, la orele 13,00, la statuia lui Corneliu Coposu din Piata Palatului din Bucuresti si sa aprindem o lumanare, in locul acela unde, pe ziduri, nu au fost acoperite inca toate urmele gloantelor din decembrie 1989.

11 noiembrie 2010, Vosganian.ro

Articol citit de 4201 ori.

Alte articole