Corneliu Coposu Fan Page

Sminteala fratricidă - Bârlogul PNŢCD, 14 februarie 2011

Înapoi la 2011

Pavelescu trebuie scuturat ca o scamă de pe umerii PNŢCD. Victor Ciorbea se minte dacă chiar crede că se agaţă de el un ciuline: e, de fapt, o căpuşă. Şi chiar nu ştiu de ce, dacă vrea să redevină preşedinte al acestei umbre de partid, nu a acceptat propunerea iniţială a lui Radu Sârbu şi Doru Năsui.

Nu ştiu dacă ştiţi, dar mi-am pierdut câţiva ani frumoşi la PNŢCD, persistând în eroarea de a crede că îl pot opri de la sinucidere. De fapt, partidul n-are nici o vină pentru sminteala fratricidă care îl străbate încă de pe când trăia Corneliu Coposu, singurul care putea să administreze şi să mascheze cu personalitatea lui verticală, viermuiala din abisurile unui partid care nu trăieşte decât din propria-i postumitate. Pe care (pseudo)ţărăniştii o compromit prin atitudinea lor retardat-infantilă.

Apreciez ceea ce aţi scris în mesajul de mai sus şi sper că sunt suficiente conştiinţe ca să împiedice reiterarea imposturii în PNŢCD, sub titlul unei – mereu – false unităţi. Apropo, eu am scris Moţiunea “Forţa Unităţii”, prin care Victor Ciorbea a devenit preşedinte în septembrie 2001. Ştiu ce s-a întâmplat şi tot ce a urmat.

Nu aveţi nici o şansă dacă nu evaluaţi lucid realitatea şi nu faceţi ceea ce trebuie: mai bine puţini şi adevăraţi, decât mulţi şi amestecaţi.

Sincer, eu nu cred că există “aripi” la PNŢCD. Nu pot crede că surorile Coposu sunt într-o aripă!

Nu cred că există vreo altă soluţie decât aceea “regală”, adică un om din afara ţării ca preşedinte. Deci, Năsui preşedinte care să-şi delege atribuţiile lui Sârbu şi Ciorbea. Care să şi le împartă. Că doar n-au altceva de împărţit! Decât o umbră de partid.

Infantilisme penibile de genul afirmaţiilor că “PNL s-a mutat spre centru-stânga şi ne-a lăsat liber culoarul de dreapta” sau aiureala de a crede că aţi conta în vreo competiţie electorală la ora actuală nu pot duce PNŢCD decât la o nouă prăbuşire în vechea băltire.

Soluţia pentru revenirea în Parlament e să mergeţi în alianţa cu PNL şi PSD, să reiteraţi parteneriatul de la Timişoara şi în acest fel să deveniţi un liant – via PPE – pentru reorientarea UDMR către USL. Intraţi, deci, în ACD şi contribuiţi, pentru numele lui Dumnezeu, la eliberarea ţării de sub cel mai odios regim de ocupaţie de la comunism încoace! Încetaţi cu teribilisme infantile şi politicianisme ridicole!

Apelul este către ţărănişti în general, nu, evident, către autorul textului pe marginea căruia comentez (Daniel Vereș – n.m.) şi pe care îl apreciez.

http://roxanaiordache.wordpress.com/

Roxana Iordache, 14 februarie 2011, Bârlogul PNŢCD

Articol citit de 3843 ori.

Alte articole