Corneliu Coposu Fan Page

Surorile Coposu lansează la Zalău “Amintiri povestite. Amintiri trăite” - Adevărul Zalău, 8 iunie 2011

Înapoi la 2011

Surorile Coposu

Fundaţia Corneliu Coposu, filiala Zalău, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă şi Centrul de Cultură şi Artă Sălaj organizează vineri, 10 iunie, de la ora 13.00, în Sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean, lansarea cărţii “Amintiri povestite. Amintiri trăite”, scrisă de Flavia Coposu, sora marelui Corneliu Coposu.

“Cartea reprezintă un adevărat document istoric pentru Sălaj şi, în special, pentru Bobota. Flavia Coposu rememorează perioada pe care familia Coposu a petrecut-o la Bobota, până la Dictatul de la Viena, din 1940. Vorbim de perioada cea mai fericită a vieţii familiei Coposu. Surorile spun că în timpul prigoanei din timpul comunismului se refugiau în amintirile legate de Bobota şi Sălaj”, explică dr. Marin Pop, preşedintele filialei Zalău a Fundaţiei Corneliu Coposu.

La lansarea cărţii vor participa atât autoarea, Flavia Coposu, cât şi Rodica, cealaltă soră a lui Corneliu Coposu. Surorile Seniorului vor rememora pentru cei prezenţi la lansare momente mai puţin cunoscute din copilăria şi adolescenţa celebrului lor frate, amintiri legate de viaţa familiei Coposu în Bobota.

Cartea a fost editată cu sprijinul Academiei Civice, iar prima lansare a avut loc săptămâna trecută, la Memorialul de la Sighet.

Paul Maghiu, 8 iunie 2011, Adevărul Zalău

Mai multe informatii puteti afla aici.

Alte imagini de la lansare

Surorile Coposu la lansare Surorile Coposu la lansare Surorile Coposu la lansare Surorile Coposu la lansare

Articol citit de 3475 ori.

Alte articole