Corneliu Coposu Fan Page

PDL se foloseşte de Corneliu Coposu pentru a legitima Mişcarea populară a lui Traian Băsescu - Dorina Rusu, Adevărul.ro, 28.09.2011

Înapoi la 2011

Basescu - Coposu

Cristian Preda vrea să atragă PNŢCD în Mişcarea populară şi afirmă că Seniorul Corneliu Coposu n-ar fi ales USL. Acelaşi Cristian Preda îl compara, acum doi ani, pe Traian Băsescu cu Corneliu Coposu. Pentru Preda, ura care se revarsă asupra "anticomunistului" Băsescu este identică cu aceea care se revărsa, la începutul anilor '90, împotriva liderului ţărănist. De unde ştie Cristian Preda ce ar fi vrut Coposu? Credeţi că Seniorul ar fi ales Mişcarea populară, al cărei naş şi mentor este cel care, în mai multe rânduri, l-a jignit pe Regele Mihai? Iată ce declara Corneliu Coposu în 1995: “Democraţia şi normalizarea vieţii în ţara românească se vor face numai odată cu restaurarea monarhiei”.

De unde ştie Cristian Preda ce ar fi vrut Coposu?

“În opinia mea, în acest moment, singurul aliat natural al PDL e PNŢCD. Membru în PPE, cu o tradiţie democratică incontestabilă, PNŢCD poate deveni un partener veritabil E afectat acum de certuri, dar dacă vrea să revină în Parlament, poate trece peste ele. Sunt convins că toţi colegii din PDL cu sensibilităţi creştin-democrate s-ar bucura să aibă un asemenea aliat. Un lucru e cert: Coposu n-ar fi ales USL.”, spune europarlamentarul PDL Cristian Preda într-o postare pe blogul său.

Victor Ciorbea: Calea Dreaptă între Mişcarea populară şi USL

Această poziţie a lui Cristian Preda vine în aceeaşi zi în care Victor Ciorbea, preşedintele PNŢCD şi iniţiator al mişcării Calea Dreaptă, declara în revista 22: “Nu exclud posibilitatea de a face parte din Mişcarea Populară. Dar vor fi discuţii şi cu USL. Va trebui să ţinem seama de rezultatul negocierilor cu ambele părţi.”

Din Calea Dreaptă face parte şi Asociaţia 21 decembrie, condusă de Tudor Mărieş, un susţinător al lui Traian Băsescu.

Diverse personaje s-au folosit de numele lui Corneliu Coposu pentru a se legitima

S-a întâmplat de multe ori, de la moartea lui Corneliu Copusu, ca numele său să fie folosit, în diverse ocazii, de oameni politici, care declarau că Seniorul ar fi vrut una sau alta. Întotdeauna a fost revoltător felul în care diverse personaje s-au folosit de numele lui Corneliu Coposu, pentru a se autolegitima. Dar ce face Cristian Preda depăşeşte orice limită. De unde ştie Preda ce ar fi vrut Coposu?

Cristian Preda l-a comparat pe Traian Băsescu cu Corneliu Coposu

Nu este prima dată când Cristian Preda se foloseşte de numele lui Corneliu Coposu pentru a încerca să impună o idee în spaţiul public. Acum doi ani, într-o emisiune “Naşul”, la B1TV, a făcut o comparaţie penibilă, din punctul de vedere al unui profesor de ştiinţe politice: l-a comparat pe Traian Băsescu cu Corneliu Coposu, spunând că ura care se revarsă asupra "anticomunistului" Băsescu este identică cu aceea care se revărsa, la începutul anilor '90, împotriva liderului ţărănist. Ştim cu toţii acum ce a însemnat, pentru Băsescu, aşa zisa condamnare a comunismului: o operaţiune de imagine. Cât a crezut Băsescu în condamnarea comunismului s-a văzut din tot ceea ce a făcut în ultimii ani. Iar atitudinea faţă de regele Mihai şi jignirile repetate pe care i le-a adus sunt relevante în acest sens.

Emil Constantinescu: “Corneliu Coposu credea că scopul nu scuză mijloacele, pentru că mijloacele îndoielnice împiedică schimbarea adevărată”

Cu siguranţă, Cristian Preda nu ar trebui să-şi permită să-şi dea cu părerea despre ce ar fi vrut Corneliu Coposu. Nici Victor Ciorbea nu ştie ce ar fi vrut Coposu, dacă negociază cu o mişcare iniţiată de Băsescu. “Corneliu Coposu credea că scopul nu scuză mijloacele, pentru că mijloacele îndoielnice împiedică schimbarea adevărată”, spune Emil Constantinescu la zece ani de la moarte Seniorului.

Credeţi că Seniorul ar fi ales Mişcarea Populară, al cărei naş şi mentor este cel care, în mai multe rânduri, l-a jignit pe Regele Mihai?

Nu ne permitem să spunem ce ar fi vrut Corneliu Coposu, dar putem face un exerciţiu de logică: credeţi ca Seniorul ar fi ales Mişcarea Populară, al cărei naş şi mentor e cel care, în mai multe rânduri, l-a jignit pe Regele Mihai? Uitaţi-vă la acest film şi răspundeţi la întrebare.

Dorina Rusu, 28.09.2011, Adevărul.ro

Articol citit de 3421 ori.

Alte articole