Corneliu Coposu Fan Page

Coposu spunea că vom asista la o luptă între un FSN de dreapta şi un FSN de stânga

Înapoi la 2014

adevarul.ro, 28 septembrie 2014

Gheorghe Ciuhandu: „Coposu spunea că vom asista la o luptă între un FSN de dreapta şi un FSN de stânga”

Corneliu Coposu

Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei în perioada 1996-2014, a participat la lansarea Clubului Naţional Ţărănist, care a avut loc sâmbătă, la Bucureşti.

Gheorghe Ciuhandu a luat atitudine, la congresul desfăşurat la Bucureşti, faţă de Aurelian Pavelescu. Actualul liderul PNŢCD, extrem de controversat în cadrul partidului, tocmai se afla la Braşov, la un congres al partidului, unde se preconiza o alianţă cu PMP.

“Acolo sun nişte oameni, o adunatură de oameni, deşi nu aş vrea să le spun aşa, adunati, manipulaţi şi folosiţi în mod criminal de acest individ care deţine şefia partidului ce numeşte el PNŢCD. Oameni care acuma au ajuns să facă compromisul maxim şi cel mai josnic de a se aflia cu acest partid - PMP, făcut de cel care timp de 10 ani a reuşit să introducă zâzania în societatea românească – Băsescu”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Ideea de a coagula un club al PNŢCD-ului s-a născut în urmă cu un an, la Râmnicu Sărat.

„Am fost 60-70 de ţărnişti care am comemorat şi cinstit martirii noştri. Cei prezenţi am folosit acel prilej pentru un schimb de idei. Atunci s-a născut iniţiativă pentru a crea o asocialiţie. Clubul Naţional Ţărănist, menirea ar fi fost să devină un for de dezbatere, un for de atituidine, un loc unde sa ne întâlnim toţi cei care credem în doctinele şi ideologia acestui partid. Să realizăm o infrastructură în teritoriu, care să ne permită refacarea partidului. După 11 luni suntem în postura în care se lanează această asociaţie”, a declarat Ciuhandu.

Fostul primar al Timişoarei şi fostul preşedinte PNŢCD, care a fost înlăturat de către Aurelian Pavelescu, a amintit de o întâmplare care a avut loc la un miting în Timişoara, în anul 1991, la care a participat şi Corneliu Coposu.

„Pe fondul acstui regim care a condus ţara, pe fondul obsesie lui Băseascu de a sparge partidele istoriei, de a sparge PNŢCD, s-a reuşit ceea ce ne spunea nouă Corneliu Coposu, cu mai bine de 20 de ani, la Timişoara. Dumnealui încerca să ne explice necesitatea strângerii rândurilor şi crearea unei entităţi politice care să contrabalanseze FSN-ul de atunci. A spus că dacă nu reuşim să creăm o structură care să îi adune pe toţi la un loc, ţărănişti, liberalii, social-democraţi, societate civilă, ”, a mai spus Gheorghe Ciuhandu

Articol citit de 2230 ori.

Alte articole